Nog geen reacties

ODSC 2013: SWJK kampioen, Marum een 4e plaats!

Afgelopen zaterdag hebben SWJK en Showband Marum deelgenomen aan de 15e editie van het ODSC. Showband Marum deed voor de 15e keer mee aan dit prachtige showevenement.

Niet alleen Showband Marum was te zien op het ODSC, ook titelverdediger SWJK was weer van de partij. Zij vertrokken ’s morgens al vroeg richting Assen. Voor hen was het al om 10.00 showtime en brachten zij voor de allereerste keer hun show “NL”. De show werd goed ontvangen door zowel het publiek als de jury want voor de zesde keer op rij wonnen de ze 1e prijs in de jeugdklasse. Een resultaat op trots op te zijn, zeker gezien de grote groep nieuwe en zeer jonge leden! Een dikke pluim dus voor SWJK en hun staff!

DSC_0095 DSC_0113

De showband vertrok een uurtje later in de bus naar het Drentse Loon, waar we eerst een paar uur zouden gaan repeteren. Het zonnetje was duidelijk aanwezig en de leden kleurden dan ook mooi rood aan. Na een paar uur fanatiek repeteren vertrokken de leden in uniform naar richting het Achilles-stadion in Assen. Hier konden we een begeleider ophalen, die ons naar de inspeellocatie zou leiden. Na de warming-up vertrokken we een half uur later lopend weer richting het stadion. Nog even wachten en dan… showtime! De show verliep goed en was zeer energiek. Er waren vele applausmomenten en ook toen de laatste noot had geklonken, kregen we een fantastisch luid applaus. Tevreden kwam iedereen het veld af. De scores waren goed; een vierde plaats met 82.90 punten.

Na de uitslagen vertrokken we met de bus naar de welbekende ‘Kandelaar’ in het centrum van Assen. Hier was zoals ieder jaar het eten goed verzorgd door het bestuur en konden we ons vervolgens klaarmaken voor het avondprogramma. Wederom zijn we gaan inspelen en om 20.15 was het voor de tweede keer showtime, ditmaal op het Koopmansplein. Hier zetten we een tweede goede show neer. Ook met de resultaten zijn we tevreden, met 829 punten behaalden we een 4e plaats. Een resultaat op trots op te zijn.

ODSC4 odsc5

De komende weken zullen er diverse repetities plaatsvinden om ons klaar te stomen voor het WMC. Woensdag 10 juli vindt er een uitzwaairepetitie plaats op het evenemententerrein in Marum. U bent van harte uitgenodigd om langs te komen op één van de aankomende repetities!

Op Korpsmuziek vindt u alle scores, recaps en verslagen van zowel SWJK als Showband Marum.

Plaats een reactie