Nog geen reacties

ODSC 2009

Zaterdag 13 juni was het alweer zo ver. De jaarlijkse Open Dutch Showcorps Championships in Assen!
Showband Marum behaalde ’s middags de eerste prijs in de Corpsstyle klasse met 66.5 punten, maar helaas konden we ’s avonds de kampioensbeker niet meenemen naar Marum. Tijdens de finals op het Koopmansplein werd Showband Marum net tweede met 1001 punten. De titel ging naar Dokkum, het North Frisian Percussion Corps behaalde 1003 punten.
ODSC 2009 - Image 1Om half negen vertrokken we richting Assen om daar nog een paar uurtjes te repeteren. Tijdens de repetitie kregen we al vroeg het nieuws dat SWJK de eerste prijs in de jeugdklasse had behaald, een prachtig resultaat van onze jeugdleden! Na een goede laatste run was het om een uur of twee tijd om richting de school te gaan waar we ons klaar konden maken voor het optreden. Nadat iedereen even wat had gegeten, z’n instrument had gepoetst en zich in z’n nieuwe uniform had gehesen was het tijd om in te spelen. De guard deed de warm-up bij het stadion, de brass en percussion speelden in bij de school. Na een goede warm-up marcheerden we rustig naar het stadion. Een aardig eindje nog, maar dat was zeker goed voor de focus. Bij het stadion aangekomen nog even een peptalk van de staff en opstellen maar! Con Spirito kwam het veld af en nadat onze pit het veld op was gereden kon ook de rest van de band het veld betreden. Het was warm, maar iedereen had er zin in om het publiek en de jury een prachtige show te laten zien! De show liep over het algemeen goed, de opening stond als een huis, de samba swingde en het publiek reageerde ontzettend enthousiast wat natuurlijk altijd een extra kick geeft. Na afloop van de show was ook meteen de uitslag. Showband Marum was met 66.5 punten eerste in de Corpsstyle klasse!
Een prima resultaat, dus we konden vol goede moed aan het avondprogramma beginnen. Showband Marum mocht daar als laatste het Koopmansplein betreden, dus we konden even rustig aan doen. Met de bus reden we naar het centrum waar de bami, nasi en saté al klaar stonden. Na deze lekkere maaltijd konden we nog even sfeer proeven op het Koopmansplein; even een paar shows kijken en een ijsje eten. Daarna was het weer omkleden, inspelen en richting het plein om onze show dit keer nog veel beter neer te zetten als tijdens het middagprogramma.ODSC 2009 - Image 2
De show verliep mooi, ondanks de aanpassingen die soms moesten worden gemaakt door het toch iets te kleine veld. Het slot was weer indrukwekkend en een ‘kippenvelmoment’, het publiek op het Koopmansplein was muisstil. Tevreden kwamen we het plein af, waarna we ook meteen weer terug konden voor de finale. Het Wilhelmus werd gespeeld en daarna was de prijsuitreiking. Wat was het spannend! Toen de top twee bekend werd gemaakt gingen de harten van alle Marumers als een razende tekeer. De nummer twee had 1001 punten, zo vertelde de ladyspeaker. Sowieso waren we dus al door de duizend punten grens heen, geweldig! Maar dan is er toch wel teleurstelling om te horen dat de nummer één met 1003 punten NFPC Dokkum was en dat Showband Marum dus nét de kampioenstitel was misgelopen. Uiteraard speelden we nog een serenade voor de winnaars, Simple Gifts knalde nog één keer deze avond over het plein. Helaas geen winst voor Showband Marum, maar vanaf deze plaats nogmaals onze welgemeende felicitaties voor het NFPC!
Ondanks dat de beker niet meeging naar Marum was het weer een erg leuke dag in Assen en is er een prima prestatie neergezet. De show kan nog ontzettend groeien en er zal de komende weken dan ook nog hard worden gewerkt om 19 juli nóg veel beter op WMC te staan

Plaats een reactie