Nog geen reacties

ODSC 2007

Showband Marum mag zich een heel jaar Open Dutch Showcorps Champion noemen. In Assen liet de band zowel in het middagprogramma, als ’s avonds zien, tot de top van Nederland te behoren. Twee goede shows brachten de grote beker voor de derde maal naar het Groningse Marum.
Klik hier voor de foto’s.

Update: verslag ODSC Finals staat online

De leden verzamelden zich rond 12.00 uur bij Ons Centrum, voor wat later een prachtige en hete dag zou worden. De bus werd bereden door Sander Snip, oud showbandlid en kersvers kampioen in de Basisklasse met zijn nieuwe club D.O.S. uit Ulrum. In Assen aangekomen stond eerst een korte repetitie op het programma op Sportpark “De Hoogspanning”. Een aantal leden  stond daar de bus al op te wachten, omdat zij met andere muziekverenigingen verplichtingen hadden tijdens het ochtendprogramma van het ODSC.
Alles op scherp
Met een complete club is de show tijdens de repetitie nog even op scherp gezet. Vanwege de hitte werd ongeveer om het kwartier een drinkpauze ingelast, zodat de vochtreserves op peil konden blijven. De temperatuur had inmiddels tropische waarden bereikt. Rond 14.15 werd een punt gezet aan de opfrisrepetitie en werd het tijd, eventueel onder het genot van een ijsje uit de kantine, om het uniform (deels) aan te trekken.
Showtime
Precies op tijd arriveerden we bij het stadion van Achilles 1894, zodat de blazers nog net even konden afstemmen. Vrijwel gelijk konden we doorlopen naar de ingang van het veld, waar we na een korte speech het veld op mochten lopen. Dit was dan het moment, waarop al die dagen training zich moet uitbetalen. Vanaf het begin van de show, ‘liep’ het. Dat is een gevoel, wat je haast niet kan beschrijven. De opener loopt goed, het publiek reageert daarop, dat geeft zelfvertrouwen en dan kom je in een soort trance. Alsof het een jukebox is, waar een kwartje in gaat, en de plaat blijft maar doorlopen.
Kortom, iedereen kwam met een zeer tevreden gevoel van het veld af. De laatste weken zijn er grote stappen gemaakt en deze kwamen eruit tijdens het middagprogramma. De goede reactie van het publiek – dus ook een groot applaus –  gaf iedereen een heel erg voldaan gevoel. Meer zat er gewoon nog niet in!
Finals?
Om ons te plaatsen voor de Finals, die avond op het Koopmansplein, was een score van 55 punten de toegangseis. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat we daar met een hoge score van 71 punten, ruimschoots aan hebben voldaan. Showband Marum werd als beste en laatste geplaatst in de Finals van het Open Dutch ShowCorps Championship.
Na een korte eetpauze werd met de bus koers gezet naar het centrum van Assen, waar in “De Kandelaar” het tijdelijke kampement werd opgeslagen. Ook nu was er nog een klein uurtje de tijd om het krappe speelveld te inspecteren en een van de weinige eettentjes te bestormen. In het uniform zijn we vervolgens begonnen aan een relaxte warm-up. Gelukkig was de hitte wat afgenomen, maar pakten donkere wolken zich wel boven ons samen. Zou het een voorteken zijn?
‘Stijgende temperaturen!’
Showband Marum bleek de hitte op het plein weer te doen stijgen en de dreigende regendruppels een halt toe te roepen. Een korte speech over ‘spelletjes spelen’ en laten zien van ‘wie het plein’ was voldoende om weer een goede show te draaien. Ook nu was het gevoel goed en genoot het publiek zichtbaar van de show. Het is overigens een geweldig gezicht om de jurywagen in te kijken, tijdens de show. Vooral Al DiCroce staat hevig bewegend, gebarend en intensief luisterend (lees met de handen achter de oren) voor aan het veld.
“Good job!”
DiCroce en zijn kompanen van de jury beloonde Showband Marum met een hoog puntenaantal van 950, ver van de concurrentie. De beker mag voor de derde keer mee naar Marum en het voelde goed om weer eens de hoofddeksels in de lucht te mogen gooien. Het ODSC werd afgesloten met een spetterende toegift, waarin we stilstaand de complete show hebben doorgespeeld. De spanning was eraf en iedereen ging los. Nog eenmaal stond het publiek op de banken en staken goedkeurende duimpjes van de juryleden de lucht in. “Good job”, viel te lezen van de lippen van Al DiCroce.
De pit kon worden opgeruimd en de band marcheerde terug naar de omkleedgelegenheid, waar het slagwerk nog maar weer een jamsessie weggaf. Zoals inmiddels traditioneel, kwam het halve repertoire nog even voorbij, met de net gewonnen beker als stralend middelpunt. Een heerlijke ontlading na een prachtige zinderende dag. Na een welverdiende ijskoude gele rakker zette de bus weer koers naar Marum, waar het nog lang onrustig is geweest.
Taptoes
De focus gaat nu op een drietal Taptoes in Dokkum, Stiens en Almelo, waar we de komende weken spelen. Maar niet voordat jurylid Al DiCroce aankomende dinsdag nog eens zijn luisterend oor gaat onderwerpen aan de blazers van Marum en Crescendo Opende. Kijk op onze site voor meer informatie daarover. Met veel plezier zullen we tot de zomer onze show nog driemaal aan het publiek laten zien.


Uitslag van de Open Dutch Showband Championships 2007 – Assen

Corpsstyle Class A
1. Showband Marum Marum 71,0
2. Con Spirito Joure 58,0
Corpsstyle Percussion
1 Rhythm Stars Sneek 64,0
ODSC 2007
1. Showband Marum Marum 950
2. Rhythm Stars Sneek 925
3. North Frysian Percussion Corps Dokkum 835
4. Jong Advendo Sneek 825
5. D.I.N.D.U.A. Oldekerk 756
6. Con Spirito Joure 722
7. Showband Ijmuider Harmonie Ijmuiden 671

Plaats een reactie