Nog geen reacties

ODSC 2006

10 juni was het weer zo ver. Het jaarlijkse ODSC stond weer gepland en ook de showband was van de partij. Dit jaar voor het eerst in de Corpsstyle Class A.!
De dag begon met een repetitie op het parkeerterrein bij “Ons Centrum”. Om half twaalf waren de meeste showbandleden aanwezig om de laatste puntje nog even op de i te zetten. Vanwege het warme weer waren er wel even een paar extra pauzes. Om één uur werd de show voor de laatste keer helemaal doorgedraaid en daarna was het omkleden, spullen in de dubbeldekkerbus van de firma Wiebenga en op naar Assen.
In Assen eerst naar het stadion van Achilles, waar dit jaar voor het eerst het dagprogramma werd gehouden. Daar konden we even een kwartiertje de sfeer proeven voordat we in de bus richting de inspeelplek gingen. Ondertussen was de temperatuur steeds verder opgelopen, dus het was rustig in de schaduw inspelen. Daarna weer richting het stadion, waar we niet lang meer hoefden te wachtten voordat we de show voor de jury mochten laten zien. Op een veld, waar de temperatuur ondertussen was opgelopen naar ongeveer 30oC
Na afloop gelijk richting de bus om zo gauw mogelijk het uniform uit en de eigen lichtere kleding weer aan te doen. Daarna was het wachten op het oordeel van de jury. Het was dit jaar erg spannend. Niemand wist wat hij kon verwachten in deze nieuwe klasse. We wisten alleen dat we boven de 55 punten moesten halen om mee te mogen doen aan het avondprogramma. Eindelijk was dan de beoordeling van de Copsstyle Class A. Een tweede plaats voor Showband Marum met: 61,2 punten. Door dus naar het avondprogramma.
Voordat we richting het Koopmansplein in het centrum van Assen vertrokken werd eerst nog even de snackkar van Achilles leeggegeten door de leden van Showband Marum. Uiteindelijk ging iedereen met een redelijk volle maag richting de kleedkamers nabij het Koopmansplein. Daar was het gelijk weer omkleden, inspelen en richting het plein om onze show dit keer nog veel beter neer te zetten als tijdens het middagprogramma.
Eindelijk mochten we het plein betreden en de show verliep perfect. Het ging in ieder geval veel beter dan ’s middags. Met een zeer voldaan gevoel ging iedereen weer van het plein af.
Na ons mochten nog drie korpsen hun show aan het publiek en de jury laten zien voordat alle korpsen het plein mochten betreden voor de finale. In de finale werd eerst het Wilhelmus gespeeld en daarna was het tijd voor de uitslag. Van zeven tot één werd de uitslag opgelezen. Uiteindelijk werd Showband Marum 3e. Boven ons stonden nog de Rhythm Stars (2e) en de winnaar van de avond was Beatrix uit Hilversum.

Plaats een reactie