Nog geen reacties

ODSC 2005

Het ODSC (zaterdag 11 juni) begon dit jaar voor de Showband iets anders dan andere jaren. De jeugdband van Marum trad dit keer niet op in Assen, dus was er voor gekozen om niet in Assen te repeteren maar dit gewoon in Marum te doen. Omdat we voor het middagprogramma pas als laatste geprogrammeerd stonden, konden we de zaterdagmorgen van onze rust genieten. De repetitie begon om 12.00 uur en na wat details te hebben afgewerkt en de laatste veranderingen nog eenmaal te hebben doorgenomen, werd de show nog één keer in zijn geheel gedraaid. Om twee uur arriveerde de bus en na het inpakken kwamen we om kwart voor drie aan in Assen, net op tijd om Dindua Oldekerk aan te moedigen.
Middagoptreden
Daarna verzamelden we ons achter de tribune en marcheerden gezamenlijk naar het parkeerterrein om in te spelen en te stemmen. Hierna keerden we terug naar het sportpark waar het gezellig druk was. De korpsen die hadden opgetreden stonden allemaal langs het veld en ook de tribunes waren goed gevuld. Zoals gemeld moest de showband als laatste en onder de show van het Kamper Trompetterkorps stelden we ons op aan de zijkant van het veld. Na een paar laatste woorden van Sietse pakte een ieder zijn concentratie en niet veel later marcheerden we het veld op. De ladyspeakster deed haar aankondiging al onder de opmars, wat erg prettig was, want op een wedstrijd als deze wil je zo kort mogelijk stil staan en zo snel mogelijk vlammen. En dat vlammen ging ons goed af. Tijdens de uitvoering bleek dat alle repetities van de afgelopen tijd niet voor niets zijn geweest. Iedereen was goed geconcentreerd en, ook niet onbelangrijk, geen valpartijen en andere uitval 🙂 . De show verliep gewoon goed en met een heerlijk gevoel liepen we na de show van het veld, waarbij het publiek luid en duidelijk liet merken dat ze het fantastisch vonden. Een heerlijk gevoel om zo een veld af te lopen.
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking volgde na ons optreden al snel. Er was dit keer gekozen voor een snelle prijsuitreiking, dus alleen de bandleiders van de top en de middenklasse hoefden op het veld te verschijnen. De prijsuitreiking van de overige klassen had al eerder op de dag plaatsgevonden. Na de prijsuitreiking van de middenklasse, waarbij Dindua Oldekerk en Oefening & Volharding uit Nuenen gezamenlijk op een eerste plaats eindigden, was het tijd voor de punten uit de topklasse. De ladyspeakster bouwde de spanning aardig op door bij de laatste te beginnen en daarna naar boven te werken. Aan het eind bleek dat showband Marum de topklasse had gewonnen met een puntenaantal van 91,7. Een geweldig resultaat en natuurlijk plaatsing voor het programma van ’s avonds.
Avondeten
Om de band zoveel mogelijk bij elkaar te houden werd er besloten om op het sportterrein te eten. De catering dacht eigenlijk al aan opruimen, maar toen de band eenmaal begon te bestellen beleefden ze de drukste tijd van de dag. De snackkar werd nog even omgedoopt tot Marum’s vreetpaleis en daarna vertrokken we met de bus richting het Koopmansplein. Als kampioen van de topklasse mochten we als één na laatst optreden; na Beatrix Hilversum en voor de defending Champion RhythmStars uit Sneek. Er was dus nog tijd voldoende om ons rustig op de avondwedstrijden voor te bereiden. Achter het kerkgebouw werd er opnieuw warm geblazen en gestemd waarna we vertrokken richting het Koopmansplein. Gelukkig is het ODSC weer verhuisd naar dit plein. Er is al veel geschreven over de afmetingen en de vorm van het plein, maar de sfeer, de akoestiek en het publiek dat heerlijk dichtbij zit, maken een optreden op dit plein tot een feest.
Optreden avond
Beatrix Hilversum was inmiddels begonnen met hun show, dus was het tijd om op te stellen en voor de tweede keer deze dag de benodigde concentratie te pakken. Beatrix zette ondertussen een heel goede show neer. Dit bleek ook uit de punten die na afloop van hun show bekend werden gemaakt. De puntentelling verliep dit jaar iets anders dan andere jaren. De vier juryleden hadden ieder twee maal 150 punten te verdelen en het eerste gedeelte van deze puntentelling werd direct na de show omgeroepen door de ladyspeakster. Nadat de punten van Beatrix waren omgeroepen was het tijd voor showband Marum om het plein in te nemen en te proberen om de show nog beter te draaien dan ’s middags. De show verliep wederom heerlijk. Veel reacties uit het publiek tijdens de show en een staande ovatie bij de afmars beloofden een goede score. Dat dit ook zo was bleek al snel toen de speakster de punten bekend maakte. Gemiddeld rond de 120 betekende een goede score (in dit puntensysteem) en al snel bleek dat we op een voorlopige tweede plaats stonden. Achter Beatrix, maar met een ruime voorsprong op de korpsen die al hadden opgetreden. Na ons was het de beurt aan de defending Champion The Rhythm Stars uit Sneek. Na afloop van hun show en het omroepen van de punten, bleek dat de showband nog steeds op de tweede plaats stond. Het was nu tijd voor de definitieve einduitslag en nadat alle bands het Koopmansplein hun posities hadden ingenomen, werd er met het officiële gedeelte begonnen. Na de noodzakelijke bedankjes, waarbij  één uitgebreid aan Sjaak Goedvolk (de motor van het ODCS, die nu een stapje terug doet) en het Wilhelmus, nam de ladyspeakster voor de laatste keer het woord om de punten bekend te maken. Ook deze keer probeerde ze het weer spannend te maken, maar door de punten die na de verschillende shows al bekend waren gemaakt, was het dit niet echt meer. Beatrix Hilversum heeft de titel op het ODSC teruggepakt en showband Marum behaalde een hele mooie tweede plaats. Na een prachtige serenade aan het adres van Beatrix, waaruit de wederzijdse waardering bleek, verlieten we het plein en keerden terug naar het kerkgebouw. Hier werd nog even nagekletst over de behaalde resultaten, en na het omkleden vertrokken we richting Marum.

Einduitslag ODSC
1 Beatrix Drum & Bugle Corps Hilversum
982
2 Showband Marum Marum
939
3 Rhythm Stars Sneek
891
4 Crescendo Opende
851
5 Kamper Trompetter Korps Kampen
794
6 Irene Ede
781
7 DINDUA Oldekerk
703
Einduitslag concours
BASISKLASSE
1 Wilhelmina Rijssen
83,9
2 DOS Ulrum
82,5
3 De Volharding de Wilp (Gn)
82,2
4 Harmonie Leek Leek
81,4
5 Hollandia Bolsward
79,6
JEUGDKLASSE
1 Jong Irene Ede
89,7
2 Jong Kamper Trompetter Korps Kampen
86,1
3 Jong UDI Assen
82,5
MIDDENKLASSE
1 DINDUA Oldekerk
87,6
Oefening & Volharding Nuenen
87,6
3 Con Spirito Joure
81,2
4 Jubal Zwolle
80,7
5 Excelsior Groningen
80,4
6 Smalena Drachten
80,0
7 North Frysian Percussion Corps Dokkum
79,4
8 Concordia Zevenhuizen
79,0
TOPKLASSE
1 Showband Marum Marum
91.7
2 Kamper Trompetter Korps Kampen
88,4
3 Crescendo Opende
88,1
4 Irene Ede
87,1
5 Showband Noordenveld Roden
85,0
CORPSSTYLE CADET CLASS
1 Jong Beatrix Hilversum
48,0
CORPSSTYLE PERCUSSION CLASS
1 Rhythm Stars Sneek
62,9
CORPSSTYLE A CLASS
1 Beatrix Drum & Bugle Corps Hilversum
70,8

Plaats een reactie