Nog geen reacties

Nog één week…

Afgelopen donderdag is het Wereld Muziek Concours 2009 geopend. Van 9 juli t/m 2 augustus zal het Limburgse Kerkrade in het teken staan van dit grootse muziek evenement. Er wordt al een tijd naar uitgekeken en over een week is het voor Showband Marum dan eindelijk zo ver: deelname aan het WMC! Komende week zal er nog volop worden gerepeteerd in en rond Marum. De laatste weken zijn de nodige aanpassingen nog in de show aangebracht en nu is het alleen nog kwestie van cleanen en routine opbouwen voor de bijna 60 leden die zondag het Parkstad Limburg Stadion zullen betreden. Met de show “Back to Basic” hoopt Showband Marum hoge ogen te gooien en het publiek en jury terug te brengen naar de basis van de muziek, stilte..
Showband Marum komt voor het eerst uit in de World Division Corpsstyle Class. In deze klasse kan in totaal 1400 punten worden behaald, de zeven juryleden kunnen ieder maximaal 200 punten geven.
Vrijdagochtend vertrekken de Marumers richting Epen, waar het korps tot en met maandag zal verblijven in kampeerboerderij ‘t Zinkviooltje. Er is gekozen om van het weekend niet een te intensief trainingskamp te maken. Er zal uiteraard wel worden gerepeteerd maar er is ook tijd uitgetrokken om de showwedstrijden en het gezellige Kerkrade te bezoeken om zo samen, maar niet te intensief, naar het optreden toe te werken. Zondag om 13.42 uur is het dan “showtime” waarna ’s avonds in Epen met een buffet en een gezellige avond de WMC periode zal worden afgesloten. Het belooft een prachtig weekend te worden!
Uiteraard is er voor thuisblijvers nog een mogelijkheid om de show te zien. De try-out zal plaatsvinden op woensdag 15 juli op het evenemententerrein in Marum (achter sportcomplex “De Holten”). Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom op de open repetitie en om ongeveer 20.15 uur kunt u de WMC show “Back to Basic” bekijken!

Plaats een reactie