Nog geen reacties

Nieuwjaarsreceptie: ‘een nieuwe start in 2010’…

Allereerst natuurlijk een erg gelukkig, muzikaal en succesvol 2010 toegewenst!!
Het was even doorbijten voor de band afgelopen zaterdagochtend. Eén dag na oud & nieuw werd er alweer vroeg gerepeteerd om ’s middags een mooi nieuwjaarsconcert te geven. Ondanks de sneeuwval waren er veel ouders, vrienden en kennissen naar ‘Ons Centrum’ in Marum gekomen om samen met de showband het nieuwe jaar in te luiden. De nieuwjaarsreceptie stond in het teken van – zoals onze voorzitter Piet van Houten het terecht noemde – ‘een nieuwe start in 2010’…
NjReceptie2010041Zo was tijdens de nieuwjaarsreceptie het allereerste optreden van Music 4 Kids, het project van Showband Marum waar kinderen van 7 tot 11 jaar muziekles krijgen met naast muzikale vorming vooral als doel ze te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. Ondanks dat het project afgelopen november pas weer van start is gegaan gaven de kids al een erg leuk optreden!
Ook bij de jeugdband SWJK een nieuwe start… Er staat dit jaar een erg jonge groep nu enkele oudere slagwerkers naar de A-band zijn doorgestroomd. SWJK is al begonnen met de nieuwe ‘Disney’-show, aan de muziek te horen belooft het wat moois te worden!
Tijdens een jaaroverzicht van 2009 werd even (?) teruggeblikt op de belangrijkste gebeurtenissen van Showband Marum van afgelopen jaar. Het jaar begon slecht met het busongeluk in Duitsland op weg naar Italië, maar met daarna o.a. de aanschaf van nieuwe contra’s, het nieuwe uniform, ODSC, een WMC boven verwachting, keuze voor de corpsstyle, Taptoe Leeuwarden en een ontroerende laatste keer ‘Back to Basic’ in Barsbüttel kan worden teruggekeken op een prachtig jaar!
Ook werd er uiteraard gekeken naar wat ons te wachten staat in 2010. Na definitieve keuze voor de ‘corpsstyle’ is de toetreding in het DCN/DCE circuit een logische nieuwe stap voor de showband. Met een nieuwe, gerichter, manier van werken zal Marum dit jaar met ‘Rich 2010’ proberen een fantastisch debuut te maken in de drumcorps competitie. Verder zullen we ‘als vanouds’ de competitie aangaan op de ODSC in Assen en ook zal, als alles naar wens verloopt, de start van de bouw van een eigen clubgebouw in 2010 plaatsvinden. Mooie vooruitzichten dus!
Verder werden de leden die vorig seizoen hebben bedankt en de jubilarissen nog even in het zonnetje gezet en uiteraard kreeg het publiek ook nog een en ander van de nieuwe show te horen. Naast ‘White Noise’ van de drumline en enkele concertwerken van de brass waaronder ‘Brick House’, ‘Box Office Blockbusters’ en ‘Sorry’, speelden drums, brass en pit gezamenlijk de eerste twee delen van het nieuwe showprogramma. Helaas een niet al te  ideale akoestiek in de kerk maar toch kwam Channel One Suite van Buddy Rich al redelijk goed (uiteraard wel op de eigenzinnige manier van Marum) uit de verf…
Bekijk rechts meer foto’s in het fotoalbum.
We hebben erg veel zin in een ‘Rich 2010’!!!!

Plaats een reactie