Nog geen reacties

Nieuwjaarsconcert 2011: Terugblikken en vooruitkijken

Met een mooi terugblik naar 2010, de verwachtingen voor 2011 en muzikale optredens van de showband, de jeugdband en Music4Kids is het nieuwe jaar van Showband Marum geopend.  Dit alles vond traditiegetrouw plaats in Ons Centrum, waar de showband al vele jaren haar nieuwjaarsconcert houdt.

De dag begon voor de leden al om half 10 ’s ochtends met repeteren. Dit ging door tot rond 4 uur. De mensen bleven vervolgens maar binnen druppelen, zodat rond 5 uur jeugdband SWJK het concert kon openen voor een groot publiek. SWJK is weer flink gegroeid en ze gaan met zo’n 25 muzikanten ook dit jaar weer een eigen show neerzetten. SWJK wordt geleid door verschillende spelende leden van Showband Marum en Crescendo Opende: zo geven de showbandleden weer door wat ze zelf geleerd hebben.

Na een nummertje samen te hebben gedaan met de jeugdband nam Music4Kids het stokje over. In dit project komen kinderen voor het eerst in aanraking met muziek, maar ook met andere showbanddingen zoals in de maat lopen. Ze lieten in hun optreden zien hoe gezellig muziek maken is, en dit kwam overduidelijk over op het publiek!

Hierna blikte voorzitter Piet van Houten kort terug op 2010. Want er is wel weer het een en ander gebeurd: trieste dingen, zoals het overlijden van Hennie Kalfsbeek, moeder van enkele van onze leden en trouw vrijwilligster, en dhr. Bergsma, vader van een van onze guardleden. En ook tegenvallende dingen: dat we nog steeds niet in ons eigen clubgebouw het concert kunnen houden en dat ook de showband last heeft van het zware financiële klimaat. Maar gelukkig ook mooie dingen: de oprichting van ‘het Derde Orkest’, die dit jaar zal beginnen met repeteren en optreden. Ook is er dit jaar duidelijkheid gekomen over waar de showband heen wil. Dit is richting de drumcorps stijl, en dit jaar is met de show “EnRICHment” een grote stap die kant op gezet.

Hierna volgde een optreden van de showband. Dit begon met een compilatie van de prachtige nummers uit de musical “West Side Story”. Na een slagwerkcadence volgde een presentatie van de eerste shownummers van de nieuwe show van de Showband, “Moz’Art”. In deze show wordt het leven van Wolfgang Amadeus Mozart verteld aan de hand van bekende en vooral ook minder bekende nummers. Er werden delen gespeeld uit de opera Don Giovanni, de 25e symfonie en het pianostuk Fantasia. Hierna volgde de huldiging van vertrekkende en jubilerende leden en werd afgesloten met een arrangement op Umbrella van the Baseballs. Na een gezellige nazit is de conclusie wel duidelijk: de showband heeft zin in 2011!

Plaats een reactie