Nog geen reacties

Nieuwe opzet opgepikt door de media


Showband Marum wil in de toekomst beter aansluiten op de behoefte van jonge mensen die hun hobby op een andere manier willen beleven. En die ambitie wordt door de noordelijke media goed opgepikt. Het Friesch Dagblad plaatste al een groot artikel en ook in heel wat regiobodes is een artikel geplaatst over de veranderende verenigingsstructuur. Dinsdagochtend was een van de leden te gast in het populaire radioprogramma ‘De Centrale’ op Radio Noord.

De aanleiding voor deze verandering is een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), waarin de toekomst van vrijetijdsbesteding en amateurkunstbeoefening centraal staat. Eén van de belangrijkste conclusies is dat jongeren minder op zoek zijn naar een vereniging waar ze voor het leven lid van zijn. Ze willen liever een kortere en intensieve beoefening van de hobby. Showband Marum wil op die trend inspelen en denkt met studenten en jongeren een belangrijke doelgroep te hebben. Matthijs van Houten sprak daarover op de radio met presentator Rene Walhout. Het fragment is hier te beluisteren.

Naast deze ontwikkeling is de vereniging zich er ook van bewust dat er nog steeds leden zijn die juist wél voor langere tijd aan de club verbonden willen zijn. Daarom wordt er ook een stageband opgericht, waarbij een minder intensieve beoefening aan de orde is. Er wordt nog steeds op hoog niveau gemusiceerd, maar er zijn minder optredens en er is ook tijd voor andere verenigingsactiviteiten.

Showband Marum is net begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De titel voor de nieuwe show is ‘Moz’Art: Ervaar de kunst’. In deze show is muziek van de bekende componist Mozart het uitgangspunt. Marum zou zichzelf niet zijn als er regelmatig andere fragmentjes voorbij komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Mozart meets Bond’?

De optredensagenda van Marum begint weer vol te lopen en in 2011 is de band ook weer actief op de contestvelden. Zo wordt er deelgenomen aan het DrumCorps Europe circuit en is de band present op het Open Dutch Showcorps Championship.

Het is nog steeds mogelijk, niet alleen voor studenten maar ook voor andere enthousiaste muzikanten, om deel uit te maken van Showband Marum in 2011. Er zijn nog plekjes vrij in zowel de brass als bij het slagwerk. Klik hier voor meer informatie over de repetities en het komende seizoen.

 


Plaats een reactie