Nog geen reacties

Naseizoen van start op Corso Vollenhove

De zomerstop van Showband Marum is ten einde! Vorige week vrijdag stond de eerste muzikale repetitie alweer op het programma en afgelopen vrijdag stond Showband Marum weer op het evenemententerrein in Marum voor de eerste showrepetitie na de vakantie. Dit alles om tijdens Corso Vollenhove, en bij de optredens die nog volgen in het naseizoen, goed voor de dag te komen.

Afgelopen zaterdag vertrok de bus om kwart over elf vanaf Ons Centrum richting Vollenhove, voor de 47e editie van Corso Vollenhove. De aankomst was iets later dan gepland, dus iedereen moest snel even eten en aankleden om vervolgens te gaan inspelen op het parkeerterrein voor “De Burght”, onze omkleedlocatie. Nadat de instrumenten gestemd waren en de band was opgesteld, vertrokken we richting het centrum. Hier vond zowel het middag- als avondcorso plaats. De route, van twee keer 1500 meter, leidde door het dorp heen waar veel mensen alle praalwagens zaten te bekijken vanuit hun stoelen die ze aan de kant van de weg hadden gezet.

VH VH1

Het weer werkte ook goed mee: de zon scheen en er viel geen drup naar beneden. Na ongeveer drie uur was het middagcorso een feit en had de band even de tijd om snel wat te eten en goed te drinken, want 10 minuten later moesten we alweer klaarstaan voor de taptoe die zou gaan plaatsvinden op het sportveld achter “De Burght”. Toen we aankwamen was “La Vaillante” uit Frankrijk hun show aan het presenteren. Het Pasveerkorps uit Leeuwarden stond al klaar om het veld te betreden zodra de Fransen hun afmars hadden gedaan en na Pasveer was het onze beurt.

Al met al verliep de show “Queen, A Spanish Rhapsody” goed en reageerde het publiek enthousiast. Rond zes uur was het optreden afgelopen en hadden we een ruime twee uur om uit te rusten en wat te eten.

Om acht uur vertrok de band weer richting het centrum voor het avondcorso. Weer waren er vele toeschouwers aan de zijkant van de wegen te vinden, en ook de praalwagens waren ontzettend mooi om te zien. De muziek werd erg gewaardeerd bij het publiek, en ook het welbekende nummer “We Will Rock You”, waarbij een aantal leden van de band o.a. de tribune op gingen en zelfs een huis binnen liepen, viel erg in de smaak.

Rond kwart over twaalf kwamen we weer aan bij onze omkleedlocatie en konden we ons omkleden en de instrumenten opbergen, zodat we om half twaalf vanuit Vollenhove weer terug naar Marum konden rijden. We kwamen een uur later in Marum aan dan verwacht, en om twintig voor één kon de bus worden uitgeladen en kon iedereen naar huis voor hun welverdiende rust.Ondanks dat het een vermoeiende dag was, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd optreden in Vollenhove!

Verslag geschreven door Anita Veenstra, trompettist van Showband Marum.

De komende weken is Showband Marum te zien in Eelde, Emmercompascuum, Drogeham en Leek. Hou de website en social media in de gaten voor meer informatie!

Plaats een reactie