Nog geen reacties

Musyk op ‘e Gordyk

Afgelopen vrijdagavond stond het laatste optreden voor de zomervakantie op het programma. We reisden af naar Gorredijk, waar we mochten optreden tijdens de koopavond. In de zomerperiode wordt de koopavond in Gorredijk wekelijks opgeluisterd door een muzikaal gezelschap, en vrijdag was het aan Showband Marum om een optreden te verzorgen tijdens “Musyk op ‘e Gordyk”. Tussen 19.00 en 21.00 uur was de showband te zien in het centrum van Gorredijk en wist het winkelende publiek prima te vermaken.

Extra leuke bijkomstigheid was de huldiging die plaatsvond aangezien Gorredijk het  TV-programma van Omrop Fryslân “Doch it foar dyn doarp” had gewonnen. Vorige week had de organisatie de cheque al in ontvangst mogen nemen, en vrijdag vond de huldiging plaats. Hartstikke leuk dat Showband Marum hier haar medewerking aan kon verlenen. Helaas was er niet genoeg ruimte om nog een showoptreden te verzorgen, en daarom werd als afsluiting in concertopstelling de showmuziek van “Rapsodia Real” gespeeld voor de vele toeschouwers.

Met dit geslaagde, zonnige optreden is de vakantie ingeluid. Tot 11 augustus heeft de showband een korte zomerstop waarna het naseizoen zal beginnen. Er staan al verscheidene grote optredens in de agenda zoals Dax (Zuid-Frankrijk, 11 t/m 16 augustus), Bommen Berend Groningen (28 augustus), Bloemencorso Zundert (2 september) en Barcowick (Duitsland, 16 september). Maar eerst: vakantie!

Plaats een reactie