Nog geen reacties

Marum op het Erntedankfest in Bardowick


Tussen de contest-drukte door stond er afgelopen zondag ook nog een optreden op het programma: Het Erntedankfest in Bardowick. Veel leden waren enkele jaren geleden al eerder bij dit Duitse oogstfeest geweest en het beloofde een erg leuke dag te worden.

Dat het een lange dag zou worden was ook al snel duidelijk. Om 5 uur ’s ochtends (oké, íets later….) vertrok de bus al vanuit Marum. In Groningen werd nog een groep leden opgepikt en zo’n kleine 4 uur later arriveerden we in Bardowick. Dat we zo vroeg aanwezig moesten zijn was in verband met het oefenen van de finale van de taptoe. Met de andere deelnemende korpsen werden de figuren ingestudeerd. Nadat dit erop zat hadden we nog even de tijd om wat te eten en rond te kijken. Bij een oogstfeest hoort natuurlijk veel eten en drinken, en rond het taptoeterrein was een marktje waar dat dan ook echt ten overvloede te koop was.

Na de presentatie van alle korpsen op het taptoeterrein vertrokken we voor de streetparade. De optocht bestond uit voornamelijk veel tractors en versierde wagens vol bloemen en groenten. Het was een redelijk snelle parade en onze ‘Stabführer’ en ‘Guardführerin’ wisten er weer een leuk, afwisselend straatshowtje van te maken! Helaas was de drumline nogal incompleet, maar gelukkig was een oud-lid bereid om op tenor mee te lopen tijdens de parade. Jasper, bedankt!!

Na het straatoptreden moesten we ons snel klaarmaken voor de taptoe. ‘EnRICHment’ ging goed, op enkele punten liep het wat uit elkaar maar over het algemeen mogen we tevreden zijn, zeker gezien de vele kleine aanpassingen en toevoegingen die tijdens de afgelopen repetities zijn ingevoerd. Het Duitse publiek reageerde enthousiast en na de show kregen we dan ook een daverend applaus.

Na de finale had iedereen nog even tijd om wat te eten voordat we aan de lange busreis zouden beginnen. De Bratwursten, Kartoffeln, Crêpes en Bier vielen goed in de smaak! Nadat velen op de markt ook nog enkele kilo’s groente hadden ingeslagen vertrok de bus rond 18 uur weer richting Marum. In tegenstelling tot de heenreis was iedereen springlevend en het werd dan ook een zeer gezellige busrit!

Al met al was het dus een ontzettend leuke dag bij onze oosterburen. De komende week zal uiteraard volledig in het teken staan van maar één ding: de DCE Finals a.s. zaterdag in Kerkrade!

Plaats een reactie