Nog geen reacties

Marum onderdeel van SWET-5

Op 3 en 4 oktober vanaf 10:00 uur zal Showband Marum haar medewerking verlenen aan het theaterproject SWET 5. Tijdens de voorstelling wordt aandacht geschonken aan het persoonlijke offer dat de Molukse gemeenschap binnen de gemeente Marum heeft moeten brengen voor de Staat der Nederlanden.
SWET-5 is de vijfde productie van het theaterproject SWET. Dit project loopt van 2007 tot 2010 en probeert door middel van locatietheater afscheid te nemen van acht markante gebouwenen landschappen in het Groninger Westerkwartier. De eerste vier onderwerpen waren De Burcht in Grijpskerk, Café Centrum in Grootegast, Boerderij Gorter in Kornhorn en De Brug bij Zuidhorn-Noordhorn. Het vijfde onderwerp is Kamp Nuis. SWET probeert de bezoeker te laten ervaren hoe het voelt om de hele dag met zijn allen te bouwen en vervolgens alle inspanningen in rook te zien opgaan. Voor deze voorstelling geldt: bezoeken = meedoen!
Tijdens de voorstelling zal er worden gewerkt aan het bouwen van de contouren van de vroegere barakken en oa het maken van bloemstukken, schrijven van gedichten, meubels maken en muziek maken. Tijdens rustmomenten zal de geschiedenis van Het Kamp worden belicht door middel van verhalen, muziek en dans. ’s Avonds zal een gezamenlijke maaltijd worden genuttigd, als een soort van dagelijks offer.
Showband Marum zal op twee manieren bijdragen. De percussiegroep zal bezoekers opvangen en begeleiden naar ‘het podium’. De volledige band zal elke dag muzikaal openen.
Meer informatie over SWET en haar projecten vindt u op hun website:
SWET
SWET 5

Plaats een reactie