Nog geen reacties

Marum debuteert op DCE Finals

Showband Marum zal komend jaar op 25 september debuteren op de DCE Finals in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade. Showband Marum heeft hiervoor een wildcard gekregen van de organisatie.
Staf, bestuur en leden besloten afgelopen jaar na de succesvolle deelname in de corpsstyle klasse tijdens het WMC dat het tijd was om ‘uit de kast’ te komen. Na enige jaren zoeken naar de eigen identiteit van het korps, was het duidelijk geworden dat Showband Marum zich het beste thuis voelt in de Amerikaans getinte corpsstyle. Overigens betekent niet dat er een wijziging zal zijn van het instrumentarium! Ook in de corpsstyle zal vastgehouden worden aan het eigen, unieke geluid waar ook onder andere trombone, fluit en saxofoon bij horen. In de nieuwe show met de werktitel ‘Rich 2010’, gebaseerd op de muziek van de legendarische jazzdrummer Buddy Rich zal dit eigen geluid perfect tot uiting komen.
Naar aanleiding van deze ontwikkeling, heeft Showband Marum zich ingeschreven voor de Europese Finale van het drumcorps seizoen op 25 september. De belangstelling voor deelname is zo groot, dat enkele korpsen op een wachtlijst zijn geplaatst. Showband Marum heeft van de organisatie een wildcard gekregen en zal alles in het werk stellen om een fantastisch debuut te maken als ze de competitie aangaat met de andere zeventien Open Class korpsen. De rest van het competitieve seizoen moet nog definitief worden ingevuld, maar zoals het nu lijkt, zal Showband Marum voorafgaand aan de DCE Finals de competitie aangaan tijdens de DCN contesten in Huizen en Dordrecht en tijdens de Nederlandse Showbandkampioenschappen in Assen.

Plaats een reactie