Nog geen reacties

M3 is van start gegaan!


Na een lange tijd van voorbereiden was het dan eindelijk zover: donderdag 3 februari was de aftrap van M3, het nieuwe orkest van Showband Marum! Twintig enthousiaste muzikanten kwamen samen voor de eerste repetitie. De repetitie ging voortvarend van start, waarbij drie muziekstukken al zijn doorgespeeld. De sfeer was opperbest, oud-leden kwamen weer samen en hiermee ook de oude showbandhumor!

De muzikanten vormen samen een gemêleerd gezelschap. De een komt nog ‘vers van de pers’ en heeft net de overstap gemaakt vanuit de showband naar M3. Anderen die al langer geleden waren gestopt hebben hun toeters weer uit de kast gehaald en bliezen hun eerste—soms wat onzekere—noten. Er zijn zelfs enthousiastelingen die speciaal een instrument zijn gaan leren spelen om met M3 mee te kunnen doen. Aan de inzet van de leden zal het zeker dus niet liggen!

M3 is het nieuwe orkest binnen Showband Marum. M3 is een zittend orkest, dat in eerste instantie bedoeld is voor oud-leden van Showband Marum, die graag willen doorgaan met samen muziek maken. Zij willen graag (weer) betrokken zijn bij de gezelligheid van de band, zonder de hoge intensiteit van repetities en optredens. Maar dit zal zeker niet ten koste gaan van het niveau! Naast oud-leden zijn andere geïnteresseerden voor dit orkest natuurlijk ook van harte welkom.

M3 zal een zeer breed repertoire gaan spelen. Muzikale selecties zullen uiteen lopen van ‘gouwe ouwe’ stukken uit WMC shows en straatnummers van Showband Marum tot bigband, populair, musical en alles wat daar tussenin zit. En natuurlijk zal M3 minstens net zo eigenzinnig zijn als de Showband, die daar bekend om staat. Er zal worden gezocht naar nieuwe stijlen, manieren en presentatievormen voor blaasmuziek. Het doel is om M3 in de toekomst ook als basis te laten dienen voor allerhande andere activiteiten, zoals een zwarte pieten orkest, een ‘Sootje’ zoals Showband Marum in het verleden ook heeft gekend, of een stageband voor begeleiding van andere artiesten.

De bezetting van M3 is gelijk aan de bezetting van de showband, met trompetten, bugels, mellophones (hoorns), trombones, euphoniums, saxofoons (sopraan/alt/tenor/bariton), dwarsfluiten/piccolo en contrabassen, aangevuld met ongestemd en melodisch slagwerk. De muzikale leiding is in handen van Peter Haaima en Sietze Bandringa, die beide erg veel zin hebben om met M3 aan de slag te gaan.

M3 repeteert driemaal per maand op de donderdagavond in Ons Centrum te Marum. Hoewel er nu al een mooie groep muzikanten zit, kan er natuurlijk altijd meer bij! Dus als u belangstelling heeft, neem dan contact op via [email protected]

Plaats een reactie