Nog geen reacties

Krap showtje in Leek

Het was even passen en meten op de kleine Taptoevloer. Des0ndanks heeft Showband Marum afgelopen zaterdag een prima show neergezet bij Taptoe Leek. Al jaren vindt deze indoorshow plaats op de laatste zaterdag van oktober. In 2009 waren naast marum onder andere ook het Pasveerkorps en O&V uit Nuenen gecontracteerd. Goed om te zien was dat er wat meer mensen op de tribune zaten dan in de afgelopen edities!
Na een kort optreden in de ochtend voor de nieuwe bewoners van de gemeente Marum, was de band ’s avonds paraat in Leek. Tot de pauze was het aan DOS Ulrum, KDO Groessen (Russische show) en O&V Nuenen om het publiek te vermaken. Ondertussen had de guard alle ruimte nodig in de omkleedruimte voor hun warming up. Pas in de pauze konden de slagwerkers en de blazers inspelen. Helaas mocht er, wegens regels rondom geluidsoverlast, buiten niet worden ingespeeld.
Het was dus even wachten op de pauze, die al flink later begon dan gepland. Na twee korte maar doeltreffende inspeelsessie’s in de omkleedruimte, verzamelden de leden zich achter de poort om zich voor te bereiden op de show. Voor sommige mensen was dit optreden het laatste van het jaar of zelfs het laatste van hun carriere als spelend lid bij Marum. En dat is soms best een moeilijk moment, zeker als je jarenlang onderdeel bent geweest van de club. Gelukkig blijft een groot deel van de leden behouden voor de vereniging als bijvoorbeeld instructeur of vaste vrijwilliger. Bedankt voor jullie geweldige inzet!
Terug naar de show. Deze werd gedraaid, op verzoek van de organisatie, naar de korte kant. En dat vergde wel heel wat aanpassingsvermogen. Normaal hebben we een breedte nodig van 25 tot 25 yards, pakweg vijftig meter. Nu was het veld zeker de helft smaller. Het grote voordeel daarvan is dat je niet zoveel hoeft te lopen, maar met de figuraties was het wel passen en meten. Misschien is het voor de organisatie handig om de hoofdtribune volgend jaar aan de lange zijde te zetten. Want het is natuurlijk wel logisch dat ze de mensen op de hoofdtribune, waaronder de belangrijke sponsoren, het meest optimaal willen laten genieten van de optredens.
De show verliep ondanks het smalle veld best aardig. Muzikaal was het vooral goed te pruimen voor het publiek. Ook nu weer was het slot van de show erg indrukwekkend en stil. Blijft een mooi moment. Na een lekker snelle afmars was er in de omkleedruimte nog even tijd voor een aantal bedankjes van stoppende leden en fotomomentjes van secties die hun laatste ‘complete’  optreden hadden gedraaid.
De finale verliep lekker snel. En daarmee kwam Taptoe Leek tot een einde. Het was de laatste uitvoering van Back to Basic op Nederlands grondgebied. Volgende week is de show nog eenmaal te zien, maar nu op Duitse bodem in Barsbuttel. Daarmee komt er een einde aan een cyclus van twee jaar waarbij het programma tot in de puntjes werd uitgewerkt en ons op een tiende plaats bracht op de wereldwijde ranglijst van de corpsstyle. Back to Basic was een groot succes, in binnen- en buitenland.
Maar het wordt ook tijd om vooruit te kijken. De staff is druk bezig met het nieuwe programma, ‘Rich 2010’. En dat belooft niet minder succesvol te worden. Jij kan daar deel vanuit maken! Want Showband Marum heeft de deuren wagenwijd open staan voor iedereen. Kom dus eens langs bij een repetitie, om te zien hoe het er bij ons aan toegaat. Klik op deze link voor meer informatie.
Hier kunt u een aantal foto’s bekijken.

Plaats een reactie