Nog geen reacties

Kleintje WMC in Almelo?

De showband heeft een druk voorseizoen afgesloten op Taptoe Almelo. Op zaterdag 30 juli stond er weer een prachtige taptoe op het programma en ook Showband Marum was hiervoor uitgenodigd. Omstreeks half 11 vertokken we eerst naar huize Eringa; een trouwe sponsor van Marum en tevens thuisbasis van een van de guardleden. Het bedrijf bestaat in 2007 maar liefst 50 jaar en dat werd gevierd!
Een verslag van Jaap Musschenga.
Het was erg leuk om te zien, hoe verrast Bert en Ettie Eringa waren, toen wij kwamen aanlopen. Ze runnen een zeer uitgebreid kledingverhuurbedrijf en naaiatelier en hielden een open dag voor hun jubileum. Als dank voor hun trouwe steun aan de Showband kregen ze dus deze serenade en een mooie foto van hun dochter in actie bij de guard.
Gelijk na de serenade werd er snel omgekleed om rond half 1 met de bus richting Almelo te gaan. De files en omleidingen omzeilend, arriveerden we gelukkig nog op tijd. Onze omkleedruimte was in een erg luxe hotel, allemaal prima voor elkaar! Na eerst een streeparade door het centrum van Almelo te hebben gelopen, hadden we een paar uur pauze. Omdat we pas laat in het programma geprogrammeerd stonden, was er dus genoeg tijd om de plaatselijke McDonalds te bezoeken. De taptoe zelf vond plaats in het stadion van de voetbalclub Heracles, een prachtige locatie voor een dergelijke taptoe als deze. Bovendien met kunstgras, wat heerlijk loopt. Het werd zelfs even ‘kleintje WMC’ genoemd, met een gelijke opkomst en volle hoofdtribune.
Rond 10 over 9 was het dan eindelijk showtime. De show liep als een trein en de muziek klonk prachtig. Het publiek reageerde erg enthousiast en na een daverende staande ovatie vertrok Marum van het veld, of toch niet? Dit was eens een taptoe die voor op schema liep en zodoende speelde Marum nog een paar straatnummers. Waarschijnlijk omdat er nog een vuurwerkspektakel op het programma stond en dit natuurlijk in het donker moet plaatsvinden.
Nadat Advendo het publiek rijkelijk vermaakt had begon de finale. Het taptoesignaal werd gespeeld door 2 trompettisten van Advendo en daarna klonk het Wilhelmus. Als één na laatst korps liep Marum van het veld en was ook deze taptoe weer een geslaagde taptoe. Eenmaal uit het stadion konden we op ons gemakje nog even genieten van het mooie vuurwerk, voordat er mocht worden omgekleed.
Het werd nog erg gezellig in de bus op weg naar huis. De nieuwe leden zongen traditioneel nog een liedje in de bus en later werden we ook nog op een heel andere manier muzikaal vermaakt door een aantal leden. Al met al een geslaagde dag en een mooie afsluiter van het voorseizoen.
Voor de leden staat er nu een welverdiende vakantie op het programma, waarin menigeen nog met een goed gevoel zal terugkijken op de mooie Taptoe’s en het behaalde Open Nederlands Kampioenschap. Op zaterdag 18 augustus staat het eerstvolgende optreden weer op het programma en kunt u ons zien op Taptoe Zevenhuizen.

Plaats een reactie