Nog geen reacties

Kerst in Dickens Stijl

Voor een showband is de zomer meestal de tijd van optreden en de winter de tijd van repeteren. Kerst is dan ook een welkome afwisseling om toch weer even dat gevoel terug te krijgen en weer te weten waarvoor je het doet, dat repeteren. Afgelopen weekend begon dat voor een deel van de Showband en M3 in Leeuwarden. Daar had ons kerstensemble haar eerste optredens in Charles Dickens stijl.

In prachtige verkleedkleren speelden we verschillende nummers, van koraaltjes tot popnummers. Dit begon op zaterdag rond 10 uur in het centrum van Leeuwarden. Met de Waag als uitvalsbasis speelden we op veel verschillende plaatsen. Het weer zat niet altijd mee, maar de kostuums waren gelukkig goed waterdicht. Hoe later het werd, hoe meer mensen er op straat kwamen en hoe beter het weer. Het hele centrum was al in kerststemming, waardoor we er (samen met de andere muzikantenclubjes die bezig waren) prima tussen pastten. Bij de oliebollen kraam kregen we bevestiging dat de mensen het wel waarderen: als beloning voor het spelen van één van onze kerstcompilaties kregen we allemaal een oliebol. Na zo’n 10 optredens van ongeveer 20 minuten per stuk konden we weer voldaan naar huis.

Ook zondag vertrok de karavaan weer naar Leeuwarden. Met nog een aantal andere leden erbij begonnen de kerstnummertjes er steeds beter in te slijten. Ook nu weer kwamen we op veel verschillende plaatsen in het centrum: een kerstmarktje op de Groentemarkt, het Vondel borstbeeld bij de Nieuwemarkt, het overdekte winkelcentrum Zaailand en nog vele andere. We begonnen nu wat later, maar met zo’n 7 optredens was dit ook weer een geslaagde dag.

Het Kerstensemble van de Showband heeft nog 4 optredens te gaan, allevier in Marum. We zullen onze medewerking verlenen aan de kerstvieringen van de 2 basisscholen en tevens zullen we woensdag 21 en vrijdag 23 januari te horen en te zien zijn bij de Albert Heijn, waarschijnlijk tevens in onze Dickens kleding. Dus hopelijk tot dan!

Plaats een reactie