Nog geen reacties

Jeugdwerkweekend groot succes!

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse werkweekend van SWJK plaats. Tijdens dit weekend is de hele show ‘DANCE!’ ingestudeerd en zijn de eerste volledige runs gelopen! De foto’s van Marcel, Geeske en Hendrika staan in het fotoalbum rechtsboven!


Zaterdagochtend om 10 uur begon de repetitie in sporthal De Holten in Marum. De drill (de figuren in de show) van de slagwerksolo ‘Hello’ en het hele laatste nummer ‘Barbra Streisand’ moesten in de ochtend worden afgemaakt. Er werd hard doorgewerkt, en al voor de lunch kon de eerste volledige run worden gelopen. Erg knap van de 35 leden van de jeugdband, want de muziek van het laatste nummer stond pas net op de lessenaar!!
’s Middags werd er met name gewerkt aan Use Somebody, de ballad van de show. Een lastig nummer, en er is dan ook veel aandacht aan besteed om het te verbeteren. Ook hebben de twee solistes een erg bijzondere rol gekregen in Use Somebody, wat dat is blijft nog even een verrassing maar het maakt de show wel extra bijzonder dit jaar!

De rest van de middag werden alle shownummers nog doorgenomen en ook de guard heeft weer veel stukken kunnen invullen. Ook was er nog tijd ingelast voor een heus wedstrijdje lessenaar-opzetten. Je denkt nu misschien “hoezo?!”, maar veel slagwerkers van SWJK kunnen nog stééds hun lessenaar niet zelf opzetten, en dit vond de slagwerk-instructie natuurlijk niet kunnen! Bekijk hier het filmpje en zie wie als winnaar (en grote verliezers…) uit de bus kwamen!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TZWy49m8Rfc&feature=mfu_in_order&list=UL

Rond 17 uur werden er nog twee laatste runs gelopen en moe maar voldaan vertrok iedereen richting Tolbert, waar de rest van het werkweekend zou plaatsvinden in de prachtige accommodatie van De Postwagen. Er kon nog even worden genoten van het heerlijke weer, er werd gevolleybald en gechilled, en ook de staff kon even lekker bijkomen van de drukke dag! De begeleiding had al snel een heerlijk soepje en broodje hamburger klaar, en na het eten kon worden begonnen met de voorbereidingen voor de feestavond!

Het thema van de feestavond was ‘circus’ en het centrale gedeelte van de accommodatie werd omgetoverd tot een echte circusring. Langzaamaan stroomde deze vol met clowns, circusdirecteuren, acrobaten, diva’s, en zelfs een olifant ontbrak niet! Rond 21 uur begon het spelletjesgedeelte van de feestavond.

De creativiteit van de 4 groepjes werd getest tijdens de presentaties, bij het spel ‘wat is waar’ kwamen de kids achter wonderbaarlijke feiten over hun staff, en bij ‘de laatste is voor Bassie’ werd er gevochten om de eigen schoenen weer aan te krijgen! De nieuwe staffleden (Gerard, Marrit & Marrit) moesten natuurlijk ook nog  worden ‘ontgroend’ en hoe kon dit beter dan met het spel ananassjoelen!? Ook dit slaagde goed en al met al was de feestavond meer dan geslaagd!! Na de spelletjes zette het feest zich natuurlijk voort tot in de late uurtjes, en eigenlijk stopte het feest niet. Want slapen tijdens het werkweekend was volgens sommige leden toch écht niet de bedoeling!

Zondagochtend was er na een lekker ontbijtje (broodje koude hamburger jongens?) weer repetitie, nu buiten in de regen op een veldje vlakbij De Postwagen. Ondanks dat dankzij de moeheid het tempo houden, opletten en het op tijd weglopen wel eens wat lastig waren werd er toch nog goed gerepeteerd! Rond 11 uur kwamen alle ouders en nadat zij onder het genot van een bakje koffie waren bijgepraat over het weekend liet SWJK de show nog één keer zien voor hun ouders en familie! De laatste run was een hele goede, en we kunnen dan ook zeggen dat het werkweekend een groot succes is geweest!!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=2GT5l-K9by0

Plaats een reactie