Nog geen reacties

Italië update

San Felice sul Panaro: het prachtige stadje in Noord-Italie waar Showband Marum deze zomer een bezoek aan zou brengen, ligt op dit moment in puin. Zoals iedereen in het nieuws heeft kunnen zien en lezen hebben de  aardbeving en verscheidene, hevige naschokken ervoor gezorgd dat vele gebouwen ingestort of zeer beschadigd zijn. Veel inwoners leven op dit moment in tenten of hebben ander tijdelijk onderdak.

Showband Marum was uitgenodigd om van 5 t/m 9 juli optredens te verzorgen in San Felice. Meerdere malen hebben we deelgenomen aan dit prachtige evenement en iedereen die dit heeft mogen meemaken heeft fantastische herinneringen aan de zomerse trips naar Italië. We keken dan ook uit naar een nieuwe Italië-reis. Misschien nog wel extra erg vanwege het feit dat “Italië 2009” eindigde in een kettingbotsing in Duitsland.

Helaas zal ook “Italië 2012” niet gaan plaatsvinden. Er is de afgelopen tijd intensief contact geweest tussen de organisatie in Italië, management, bestuur en leden. Ook met Jubal Dordrecht (die in dezelfde periode naar San Felice zou afreizen) is  er contact geweest over de te nemen beslissingen. Er is besloten de trip definitief te annuleren. De inwoners van San Felice hebben andere zaken aan hun hoofd dan het huisvesten van de korpsen en het organiseren van een muziekfestival. Daarnaast zijn de risico’s te groot, we kunnen de veiligheid van de leden niet waarborgen als we tóch richting Noord-Italië zouden afreizen.

We leven mee met alle inwoners en slachtoffers en we zullen contact blijven houden met de organisatie in San Felice. Uiteraard hopen we dat in 2013 het festival wel kan plaatsvinden en we zullen, op welke manier dan ook, de organisatie hierin steunen.

Om deze zomer (naast onze reis naar Dax (Fr) in augustus) tóch nog een paar dagen met z’n allen over de grens door te brengen en aan een internationale wedstrijd mee te doen, is besloten om ons alsnog in te schrijven voor de Rasteder Musiktage van 29 juni t/m 1 juli in het Duitse Rastede. Daar is dan wel geen zwembad, geen echte cappuccino en geen pasta, maar dat mag de pret niet drukken. De groep is enthousiast dat ze in juli toch nog aan een internationaal festival kunnen deelnemen. En één voordeel: Rastede is niet zo’n eind rijden en dus een ideale gelegenheid voor supporters om een dagje in Duitsland te genieten van muziek en show!

Lees hier meer over de situatie in Italië.

Plaats een reactie