Nog geen reacties

Italië-tour

Om 5 uur kwamen de eerste leden aan bij Ons Centrum. Omdat de band maar liefst 7 dagen “on tour” gaat, had iedereen veel bagage bij zich. Het inpakken van de materialenbus moest dus zeer nauwkeurig gebeuren. Onder leiding van de chauffeurs werd het busje ingeladen en vertrok het busje als eerste richting Italië. Om 19:00 uur waren alle bandleden gearriveerd bij Ons Centrum. Een van de chauffeurs van de bus was al eerder met ons naar Italië geweest dus hij wist de weg. Na een paar keer schuiven en organiseren zat alles in de bus en werd er vertrokken. Klokslag 19:30 uur gaf de manager de bekende “instappen” schreeuw en konden de leden zich opmaken voor 16 uur bussen!
Gelukkig hebben de touringcars van Wijbenga tegenwoordig allemaal een DVD speler. Nadat de bus de snelweg was opgereden werd de eerste film gelijk in de speler gedaan. Om tijdig in Verona te kunnen zijn werd er een schema gemaakt van twee films kijken en dan een korte stop. Aangezien de chauffeurs ook om de 4 uur gingen wisselen kwam dit schema goed uit.
Na 4 uren rijden en twee films werd er een stop gemaakt in Duitsland, ergens tussen Bonn en Frankfurt. Na ons kwamen er ook nog enkele bussen met carnavalgangers dus het werd een gezellige boel. Nadat de Duitsers hadden gezongen dat ze “Ohne Holland zum WM fahren”, werd door de bandleden een nieuwe carnavalshit in het Duits geïntroduceerd. Da steht ein pferd in der gang, bei nachbar Janssen!!!!!. Dit werd tevens het clublied voor de Italië tour!!
Na de polonaise over het parkeerterrein stapte iedereen weer in de bus voor de volgende etappe van twee films.
Na een nachtje in de bus kwam de band om 11:30 uur aan in Verona. Onze vriend Agostino stond reeds op ons te wachten en het materialenbusje was ook reeds gearriveerd. Na een korte begroeting werd de band gelijk naar een restaurant gebracht waar we getrakteerd werden op een heerlijke maaltijd. De maaltijd, inclusief een plaatselijke lekkernij was prima verzorgd.
Helaas was er geen tijd om even na te tafelen maar moest er worden omgekleed om klaar te zijn voor de eerste parade. Helaas begon het daarbij te regenen. Tijdens de parade werden de bandleden uiteraard weer beloond met vele papiersnippers en spuitbussen. De route voerde ook langs het bekende amfitheater van Verona. De parade in Verona werd afgesloten met een klein optreden op een podium waarna de band snel ging omkleden en weer in de bus stapte om door te reizen naar het bekende San Felice .
Na aankomst in San Felice werden de koffers uitgepakt en de slaapzaal ingericht. In de kantine werden de handen geschud met de oude bekenden. De maaltijd werd verzorgd en na een heerlijke douche werd er nog even nagepraat in de kantine. Het licht ging vroeg uit die avond. Na een busreis van 16 uur en een parade in Verona werd het snel stil op de slaapzaal.
Vrijdag 24-02-06
San Felice
Om 09:00 uur werd iedereen gewekt door de kukeleku haan vanaf de GSM van de manager.. Tijdens het ontbijt werd door de manager de dag doorgenomen en wist iedereen waar hij of zij aan toe was. De vrijdag stond in het teken van een concertje in het theater van San Felice.
Van 10:30 tot 12:30 uur werd er gerepeteerd in de sporthal. Na de repetitie waren de bandleden vrij. Aangezien er nu ook een overdekt zwembad achter de sporthal was gebouwd
gingen een aantal leden zwemmen (met badmuts). Cappuccino’s werden er gedronken in de kantine en de plaatselijke supermarkt werd ook bezocht. Om 19:00 werd er opgesteld voor een korte parade door het centrum van San Felice. Tijdens de parade werd er een fotostudio bezocht waar de bandleden door de verschillende fotografen van alle kanten op de foto werden gezet. Na de parade was er weer een diner in San Felice. In San Felice wordt ook carnaval gevierd, echter op een andere wijze dan in andere plaatsen. Het carnaval wordt daar vooral als theater uitgevoerd waarbij de carnaval; figuren vooral als mime spelers door de straten trekken. De avond vooraf aan de carnavalsparade in San Felice stond dan ook in het teken van de presentatie van de figuren, gevolgd door een concert door Showband Marum. Als afsluiting werden er enkele nummers gespeeld door de plaatselijke showband Roncaglia’s Marchingband met als toegift een gezamenlijk Hey Baby. Het concert vond plaats in een schitterend oud theater inclusief balkonnetjes met pluchen stoelen. Een heerlijke atmosfeer voor een concert. Na het concert liep de band weer terug naar de sporthal waar de avond werd afgesloten met een gezellige avond/nacht in de kantine. De plaatselijke jeugd en leden van de band speelden samen wedstrijdjes tafelvoetbal en ook het biljart was populair.
26-02-06
Busseto
Zondagmorgen werden de meeste leden gewekt door de haan van de manager en andere melodieën vanaf de gsm’s. De gsm met sambamuziek bleef het langst spelen. Na het ontbijt was er wederom vrije tijd tot 12:00 uur. Om 12:00 uur vertrokken de leden naar Busseto voor een optreden. In Busseto is de beroemde componist Verdi geboren. Een groot standbeeld van Verdi staat dan ook op een plein. De parade ging ook langs het geboortehuis van Verdi. Er werd in uniform naar Busseto gereisd. Vooraf werden de leden daarom gebriefd door de manager om vooral niets te vergeten. Bij aankomst bleek dat iedereen goed geluisterd had behalve de manager zelf. Hij was zijn uniformjas vergeten.
Het publiek was weer in grote getale aanwezig om de schitterende praalwagens te bewonderen. Showband Marum liep als laatste in de parade en kreeg zeer veel applaus tijdens de parade. Het parcours was slecht 1 kilometer lang en moest daarom drie keer worden gelopen. Na het optreden werd er weer terug gereisd naar San Felice.
27-02-06
Ivrea
De maandagmorgen werd door de meeste leden benut om nog even wat souvenirs te kopen op de markt in San Felice. Om 13:00 uur werden de bussen weer ingepakt. Om 14:00 uur vertrok de band uit San Felice nadat er afscheid was genomen van het aanwezige personeel en vrijwilligers. Na 4 uur in de bus kwam de band aan in Ivrea. In Ivrea wordt carnaval elk jaar gevierd met onder andere een sinaasappelgevecht de Battaglia delle Arance.
De Battaglia delle Arance is op zondag, maandag en dinsdag. Deze minioorlog is het hoogtepunt van de symbolische strijd voor de vrijheid. Aan de ene kant vechten de soldaten vanaf paardenkarren. De strijders zijn noodzakelijk beschermd door zware pakken en maskers.
Hun tegenstanders zijn honderden sinaasappelgooiers te voet. Deze Eporediese, zoals de inwoners van Ivrea worden genoemd, zijn georganiseerd in negen groepen met kleurrijke kledij en klinkende namen als ‘de Dood’, ‘Kraaien’ en ‘Duivels’. Deelname in één van de teams is voor iedereen mogelijk; vele buitenstaanders worden opgenomen als tijdelijke inwoner van Ivrea. Het dragen van de rode baret, de Berretto Frigio, uit de tijd van de Franse revolutionairen is verplicht. Het is het symbool van vrijheid en broederschap. Wie er geen draagt, vormt een gewild doelwit van de oranje granaten.
Zodra een wagen op één van de pleinen arriveert barst de strijd los. Honderden mensen bekogelen de soldaten, die weinig anders kunnen doen dan afweren en af en toe een sinaasappeltje terug werpen. En zoals de legende nu eenmaal is, delven ze het onderspit. Aan het einde van het treffen is de stad één grote oranje massa van sap en schillen.
Na het gevecht volgt een parade door de stad. Showband Marum was een van de deelnemende bands die uit de gehele wereld afkomstig waren. De bandleden liepen daarbij over een tapijt van uitgeperste sinaasappels. Omdat het publiek en de verschillende korpsen allemaal door kleinen staatjes van plein naar plein liepen werd het al snel een muzikale chaos. Bands liepen door elkaar heen en de begeleiders vochten tegen andere bandbegeleiders voor een plaatsje op het plein. Na dit geweldige spektakel stapten de leden wederom in de bus voor de reis naar het laatste optreden in Viareggio. Midden in de nacht, omstreeks 03:00 uur kwamen de bandleden aan in Viareggio. Er werd snel ingecheckt in het hotel en al snel waren de leden in diepe rust.
28-02-06
Viareggio.
Al sinds het eind van de 19e eeuw is het carnaval van Viareggio een begrip in Italië en ver daarbuiten. Viareggio is vooral beroemd om zijn Carnaval, dat jaarlijks uitbundig in de maand februari wordt gevierd. Het carnavalsfeest werd in 1873 door de regerende klasse ingesteld om gedurende één dag, martedí grasso (vette dinsdag) ‘heren van stand en het gewone volk samen aan een banket te laten aanzitten’ Het carnaval is uitgegroeid tot een van de grootste ter wereld met gigantische huizenhoge praalwagens.
Voorafgaand aan de parade werd er een live TV uitzending verzorgt door de RAI televisie. Showband Marum werd uitgekozen om op een van de praalwagens plaats te nemen. Tijdens de uitzending werden er interviews gehouden op een grootpodium waarbij de praalwagen met Showband Marum erop als achtergrond diende. Een geweldige ervaring voor de leden.
Terwijl de trainer van het Italiaanse voetbal elftal, Lippi, werd geïnterviewd speelden de leden van Showband Marum. Na de middagsessie, in de zon, werd er eerst nog even gegeten en een cappuccino gedronken. Om 16:30 uur begon de grote avond parade over de boulevard. Het startschot van de parade werd gegeven door middel van een drietal kanonschoten. Voordat de parade begon te rijden werd er eerst nog een openingsshow opgevoerd op een groot podium. Samen met twee Italiaanse bands speelde Showband Marum een muziekstuk dat werd afgesloten met een groot dans en muziekspektakel.
Om 18:30 uur stopte de parade en konden de leden van Showband Marum eindelijk het uniform uitrekken. Van de organisatie werd er een lunchpakket meegegeven en konden de Marumers beginnen aan de terugreis.
01-03-06
Sneeuw.
Na de zonneschijn in Viareggio bestond de terugreis vooral uit sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Om 16:00 uur kwam de bus weer aan in Marum. Een enerverende gezellige reis met leuke optredens en een zeer enthousiast publiek.

Plaats een reactie