Nog geen reacties

Intension Marum pakt derde plek in Leeuwarden
De guardgroepen van Intension uit Marum hebben afgelopen zaterdag in Leeuwarden uitstekend gepresteerd tijdens een van de voorrondes op het Nederlands Kampioenschap Winterguard later deze maand. De groep die in de A-class uitkwam werd met een hoge score van 79,3 punten derde in een sterk deelnemersveld. Daarmee wist Intension, onderdeel van Showband Marum, alle concurrenten uit het Noorden voor te blijven. Ook de twee jeugdgroepen van Intension, respectievelijk uitkomend in de Junior en Cadet klasse, deden het met een zesde en zevende plek goed.

De wedstrijd in Leeuwarden vond plaats in de bomvolle Sporthal Kalverdijkje. Intension A wist met haar show ‘Idiosyncratic’, op muziek van Sigur Ros, het publiek stil te krijgen. Ook de jury was vol lof en beloonde de groep met een recordaantal punten. Want nog nooit eerder behaalde Intension A zoveel punten in een normale wedstrijd van Colorguard Nederland. Over twee weken zal Intension bij de finalewedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in Eindhoven ook het finalsrecord (2005: 80,2) te verbreken en tevens een topnotering in de A-class te realiseren.

Intension was in Leeuwarden aanwezig met drie groepen. De jongste telgen kwamen uit in de Cadet Class. Hun show ‘Standing in the spotlight’ op muziek uit de film ‘Dreamgirls’ kreeg in Leeuwarden de handen op elkaar. Met een zevende plek in een deelnemersveld van dertien groepen mochten de jonge dames dan ook zeer tevreden zijn. De groep die in de Junior Class uitkwam, deed het met een zesde plaats nog iets beter. Dit zijn kinderen die net iets te oud zijn voor de Cadet Class. Hun show ‘Footloose’, met onder andere muziek uit de gelijknamige musical, is een genot om naar te kijken. Ook deze groep is 28 maart in Eindhoven van de partij tijdens het NK.

Plaats een reactie