Nog geen reacties

Intension is Nederlands Kampioen (met foto’s!)

Intension Winterguard, onderdeel van Showband Marum, heeft afgelopen zaterdag in Eindhoven de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen Winterguard binnengesleept. Na een succesvol seizoen werden in de finalewedstrijd Passie uit Zoetermeer en The Pride uit Huizen verslagen. Het is voor het eerst dat een noordelijke winterguardgroep de Nederlandse titel pakt in de Open Class. In het kielzog van Intension, behaalde de juniorgroep van de vereniging bij het NK een zeer verdienstelijke zesde plaats.
De jury was onder de indruk van de bijna perfecte uitvoering van ‘The Unexpected Day’, de show die het verhaal vertelt hoe het leven van de Amerikanen op zijn kop werd gezet na de aanslag op de Twin Towers op 9/11. Winterguardgroepen voeren hun dansshow uit op mechanische muziek en gebruiken daarbij vlaggen en andere attributen als rifles en sabels. Intension behaalde een prachtige score van 78,8 punten.
Intension promoveerde dit seizoen van de A- naar de Open Class. Daar zit nog één niveau boven voor de absolute wereldtop. In de World Class won Beatrix uit Hilversum. In de A-class, waar Intension tot vorig jaar in uitkwam, ging de titel naar Dynamix uit Zevenhuizen.
De juniors wisten ook te pieken met hun show ‘Contrast’. In een volle jeugdklasse werden ze knap zesde met een score van 82,2 punten. De jonge meiden van de guardgroep laten daarmee zien dat ze op topniveau kunnen meekomen.
De guardgroep van Intension richt zich vanaf nu op het zomerprogramma van Showband Marum. De band is druk bezig met hun nieuwe show ‘Rapsodia Real’: een mix van Queen-nummers en Spaanse invloeden.

Plaats een reactie