Nog geen reacties

Intension eindigt als tweede op NK Winterguard

Intension Marum is afgelopen zaterdag bij het Nederlands Kampioenschap Winterguard in Eindhoven tweede geworden in de A-Class. Met een hoge score van 85,55 moest Intension alleen het ongenaakbare The Pride uit Huizen voor zich laten. De dansgroep, onderdeel van Showband Marum, heeft met deze prestatie een kroon gezet op een geweldig seizoen. Nog nooit eerder in de historie wist Intension zo hoog te eindigen in de strijd om de Nederlandse titel. Ook de juniorgroep van Intension deed het met een achtste plek in hun klasse niet onverdienstelijk.

Bij de wedstrijden die in de afgelopen maanden aan het NK vooraf gingen, werd Intension telkens derde in het sterke deelnemersveld. Tijdens de plaatsingsvoorronde op het NK, ’s ochtends in Eindhoven, pakte Intension verrassend een plekje ten koste van de groep Passie uit Zoetermeer. Deze tweede plaats was ruimschoots genoeg om zich als groep te plaatsen voor de finale, later op de avond. Daar wist Intension, voor het oog van meer dan duizend bezoekers, de tweede plek te behouden met een bijna perfecte uitvoering van de eigenzinnige show ’Idiosyncratic’. Ook de concurrentie uit het Noorden beet zich stuk op de show van Intension die veel indruk maakte op de jury. The Pride werd in de A-class uitgeroepen tot kampioen.

Intension Junior, die in de Junior Class uitkwam, had in Eindhoven alleen een finale op het programma staan. Daarin behaalde de jonge meisjes een prachtige achtste plaats in een sterk deelnemersveld. Hun show ‘Footloose’ kreeg de handen van het publiek op elkaar. Tevreden konden de jonge meiden, samen met Intension A, rond middernacht de reis naar het Noorden weer aanvangen. Om half vijf ’s nachts arriveerde de touringcar weer in het Groningse Marum

De instructie van Intension is in het afgelopen jaar volledig vernieuwd. De nieuwe jonge instructrices zijn allemaal afkomstig uit eigen vereniging. Hun debuutshow roerde de jury tot tranen toe bij het inspreken van de jurycommentaren tijdens de show. De muziek van de eigenzinnige IJslandse muzikant Sigur Ros werd door de dansgroep volgens de jury op een hoogstaande manier vertaald in dans en beweging.

Bij een winterguard show voeren de danseressen met behulp van vlaggen en verschillende attributen een show op onder mechanische muziek. Het winterguardcircuit is voor de danssectie van Showband Marum een mooie gelegenheid om zich ook in de wintermaanden te ontwikkelen en te verbeteren. Dit komt vervolgens weer van pas tijdens het zomerprogramma van de showband.

Intension zal zich nu weer volledig richten op het zomerprogramma van Showband Marum. De band is druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen dat eind april begint. Marum speelt in 2010 muziek van de bekende drummer Buddy Rich. Naast deze ‘Channel One Suite’, komt ook het nummer ‘Sorry’ van Kyteman in het elf minuten durend programma voorbij.

De vorderingen van deze show, evenals een uitgebreid verslag van het NK Winterguard, zijn te volgen op de website van de showband: www.showbandmarum.nl.

De volledige uitslagen in de A-class en de Junior Class zijn als volgt:

A-CLASS FINALS 
89.50 The Pride 
85.55 Intension
84.15 Passie
83.65 CMH Menaldum 
78.50 Dynamix
77.40 2Xtreme
76.40 Future Blaze
73.80 D-Zire

JUNIOR CLASS FINALS
94.90 (0,0) The Pride Junior
92.10 (0,0) Jong Beatrix
84.70 (0,0) Passie
83.00 (0,0) 2Xtreme
79.70 (0,0) CMH Menaldum
78.20 (0,0) The Pride Cadets
76.30 (0,0) Avant Courir
73.10 (0,0) Intension
69.30 (0,0) CMV Hosanna
69.10 (0,0) Silky
65.60 (0,0) De Bazuin

Plaats een reactie