Nog geen reacties

Intension A staff: Petra

Intension A is op dreef! De meiden staan al vanaf de eerste contest hoog geklasseerd in de A-class, een prestatie die natuurlijk niet kan worden geleverd zonder een  gedreven en enthousiaste staff! Dit is het tweede seizoen dat  Intension A onder leiding staat van Paulien van Houten, Jolanda Jakobs & Petra Westerhof. Drie jonge meiden die zelf van jongs af aan zijn betrokken bij Intension en Showband Marum. Bij deze stellen zij zich aan jullie voor. Na Paulien is het nu de beurt aan Petra!

 

Hallo!

Ik ben Petra Westerhof, 27 jaar jong en woon samen met Gert Jan in Marum. In 2005 heb ik mijn opleiding tot verpleegkundige afgerond en momenteel ben ik werkzaam in het Heymanscentrum in Groningen.

Als 5 jarig meisje was mijn grote droom majorette worden, dus mijn zus is met mij naar een training van de majorettes gegaan en toen was ik verkocht! Dit was het, dit wilde ik gaan doen. En met Koninginnedag liep ik voor het eerst door de straten van Marum!

In de loop van de jaren heb ik mijn baton ingeleverd en heb ik colorguard wereld mogen begroeten. De eerste jaren was het nog een combinatie van baton en vlag en na een aantal jaren werd de baton toch echt in de kast gezet.

De jaren erna werden er spinners, rifles en uiteindelijk ook nog sabres geïntroduceerd en werden de majorettes van Showband Marum echte guardmeiden.

Veel mooie optredens in zowel de winter als de zomer heb ik mogen meemaken. Het WMC heb ik 3 mogen lopen, verschillende tripjes naar het buitenland,  maar ook mooie corso’s met massa’s mensen aan de kant van de straat.  Maar ook vele regen en zelfs sneeuwbuien hebben we met elkaar doorstaan, en uiteindelijk zijn dit ook optredens waar later nog regelmatig eens over wordt gepraat en gelachen!

Ik heb vele bijzondere momenten mogen meemaken met de showband zo ook het ontstaan van Intension, inmiddels alweer een jaar of 10 geleden. Het idee was om een nieuwe weg in te slaan en ons te ontwikkelen in de wereld die CGN heet, en daar was toch ook een mooie naam voor nodig. Na veel ‘gebrainstorm’ werd Intension uiteindelijk de naam waar we in de winterperiode mee op de vloer zouden komen te staan. En zo kon onze winterguard carrière beginnen!

Het eerste seizoen was erg spannend want waar begonnen we eigenlijk aan… prelims, finals, WGI, vloeren…? Wat is dat allemaal??? Maar na een aantal contesten waren we ingeburgerd en snapten we het spel. En als nieuwelingen stonden we met onze show “Smell’s  like teen spirit” in de CGN Finals! Een aantal winters heb ik op de CGN gestaan, en “Life is a Battlefield” staat als 1 van mijn favoriete shows op mijn lijstje. Maar ook “Nonsense” was een superleuke ervaring!

Na het WMC in 2009 heb ik een punt achter  mijn eigen showband carrière gezet en ben met Jolanda en Paulien het lesgeef-wereldje ingedoken. Mijn verwachtingen voor komende winter? Tjsa dat blijft moeilijk, de concurrentie is moordend en verassingen liggen altijd op de loer! Het belangrijkste vind ik dat de meiden een goede show neerzetten, waar zowel wij, zij en het publiek van hebben genoten. Dus hoe de rest van het seizoen gaat verlopen… ik durf het niet te zeggen! Maar we hopen natuurlijk 26 maart ’s avonds te mogen genieten van een fantastische Finals-show!

Groetjes,
Petra

Plaats een reactie