1

In memoriam: Roelf Beukema

Veel te jong overleed gisteren Roelf Beukema, vader van onze leden Robert en Annamee, man van Seia en tot voor kort voorzitter van onze vereniging.

Roelf heeft zich jarenlang als vrijwilliger en bestuurslid voor onze vereniging ingezet. Dat begon toen Robert trompet leerde spelen via de vereniging en Annamee guardlessen ging volgen. Zij groeiden door de naar de jeugdband, toen SWJK. Als vader hielp Roelf mee met de organisatie, werd onderdeel van de jeugdcommissie en ging mee naar optredens door het hele land.

Robert en Annamee groeiden beiden door de Showband. Annamee maakte een overstap naar saxofoon, maar bleef in het winterseizoen als guardlid meedoen. Tegelijkertijd maakte Roelf de overstap naar het bestuur van de vereniging Showband Marum, waar hij de jeugdzaken onder zijn hoede nam. Korte tijd later werd hij voorzitter, een rol die hij tot een paar weken geleden heeft vervuld.

Roelf zijn liefde voor onze vereniging was groot. Een prachtig voorbeeld was zijn emotie bij het behalen van een tweede plaats tijdens de Europese Kampioenschappen in Rastede (2017) en zijn grote betrokkenheid op afstand tijdens de reis van de Showband door Canada in 2019. Door familieomstandigheden kon hij daar tot zijn grote spijt niet bij aanwezig zijn.

We zullen Roelf herinneren als een lieve, sportieve en bereidwillige man en vader voor wie niets teveel was. Altijd bereid tot het uitvoeren van extra taken en een luisterend oor.

Lieve Roelf, dankjewel voor alles wat je voor onze vereniging hebt gedaan. We zullen de lijnen die je hebt uitgezet en in je toespraken vaak noemde niet vergeten en blijven volgen. We zullen Seia, Robert en Annamee en elkaar bijstaan nu we jou moeten missen.

Rastede, 2017 – Emotie na het behalen van een prachtige tweede plaats

Reactie ( 1 )

  1. Reply
    Martin Roetertzegt

    Roelf is 8 jaar mijn teamleider geweest bij Waterschap Noorderzijlvest, en het is een bijzonder mooie tijd geweest met een echt mensen mens. Altijd belangstellend voor mens en werk. Vaak kwam in de gesprekken de showband ook voorbij. Een gepassioneerd man , die erg gemist gaat worden.

Plaats een reactie