Nog geen reacties

Het zomerseizoen gaat van start!

Koninginnedag is traditiegetrouw dé aftrap van het nieuwe zomerseizoen, zo ook dit jaar. Reden om even kort een blik te werpen op wat er de komende tijd op de planning van Showband Marum staat.

Zoals ieder jaar is Showband Marum op Koninginnedag samen met SWJK en de Music 4 Kids te zien tijdens de Koninginnedagoptocht in Marum. Na de streetparade door het dorp wordt in het centrum de showmuziek van voor het eerst aan de Marumers gepresenteerd. Op 4 mei zullen onze slagwerkers hun medewerking verlenen aan de Dodenherdenking in Marum. Vervolgens is op 5 mei de showpremière van “Rapsodia Real” op Taptoe Heerenveen. Na maanden van repeteren wordt de show dan voor het eerst met alles erop en eraan aan het publiek getoond; altijd een spannend moment! De taptoe zal in tegenstelling tot andere jaren niet plaatsvinden in Thialf, maar in het centrum van Heerenveen. Een week later, op zaterdag 12 mei is de 25e editie van Taptoe Grootegast. Showband Marum én SWJK hebben de eer om op deze bijzondere editie van deze taptoe te mogen optreden. De weken die volgen zullen volledig in het teken staan van repeteren voor het ODSC te Assen wat op zaterdag 9 juni plaatsvindt. Met een mooi deelnemersveld en voor het eerst  jurering aan de hand van het “One World System” belooft dit een spannende strijd te worden. Ook SWJK zal weer meedoen in Assen om hun kampioenstitel in de jeugdklasse te verdedigen. Op 23 juni zal Cultura Marum plaatsvinden waar de showband net als voorgaande jaren haar medewerking aan zal verlenen.

Het belooft wat betreft “buitenland-optredens” een mooie zomer te worden. Van 5 t/m 9 juli zullen we optreden in San Felice (Italië) en van 11 t/m 16 augustus zullen we optredens verzorgen in Dax (Zuid Frankrijk). Twee trips waar de leden nu al ontzettend naar uitkijken en waar ze hun eigen vakantie dan ook maar al te graag omheen plannen.

De agenda voor het najaar is in tegenstelling tot afgelopen jaren nog redelijk leeg. Afgelopen jaren stond het naseizoen in het teken van competitie, maar Marum heeft er bewust voor gekozen dit jaar niet mee te doen aan de DCN/DCE competitie. Er komen ongetwijfeld nog meer mooie optredens in onze agenda te staan, maar nu al staat in september het altijd druk bezochte Bloemencorso Zundert op het programma en zal er nog een optreden over de grens zijn tijdens de voor ons welbekende (en altijd leuke) oogstfeesten in Bardowick in Duitsland.

De jonge groep leden en instructie waar Showband Marum op dit moment uit bestaat heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om op tijd klaar te zijn voor de aftrap van het nieuwe seizoen. Uiteraard moet er nog veel gebeuren maar we hebben er ontzettend veel zin in en hopen u dan ook te zien tijdens één van onze optredens!

Plaats een reactie