Nog geen reacties

Gronings ontzet

Zoals ieder jaar wordt op 28 augustus het Gronings Ontzet, oftewel Bommen Berend gevierd in Groningen. Wij waren te gast op de taptoe die op de Vismarkt plaatsvond. Gelukkig was het weer ons beter gezind dan twee jaar geleden, toen de regen met bakken uit de hemel viel en er geen droog draadje meer aan ons lichaam zat. Menig persoon in het publiek zat nu dan ook te genieten van een heerlijk ijsje tijdens de taptoe.
We werden ontvangen met een kopje koffie of thee in het clubgebouw van VIOS. Nadat we ons hadden omgekleed vertrokken we richting de Grote Markt om ons klaar te maken voor een korte parade. Daar aangekomen was er al een kakofonie van geluiden te horen van inspelende bands (DOS Ulrum, DINDUA Oldekerk en Crescendo Opende) en de kermisattracties op de Grote Markt.
Nadat de bands zich één voor één hadden voorgesteld aan het publiek op de Vismarkt verzorgden we de opening van de taptoe, waarna DOS Ulrum het veld kon betreden. Ondertussen zochten wij snel de ijssalon op waar we al zoveel mensen vandaan zagen komen met een heerlijk ijsje.
Al snel was het tijd om in te spelen, slagwerk en blazers apart van elkaar. De slagwerksectie trok tijdens het inspelen al veel bekijks, terwijl de blazers getrakteerd werden op een deuntje van niemand minder dan de voorzitter van FC Groningen. De show verliep goed, met de zomervakantie in aanmerking genomen, het was wel weer lekker om na zo’n vakantiestop de show weer op te voeren voor publiek. Na een voorspoedig lopende finale konden we nog even een drankje drinken in het clubgebouw van VIOS, bij deze nog bedankt voor de gastvrijheid! De bus vertrok daarna al snel weer richting Marum, terwijl een aantal leden zich nog even stortten in het feestgedruis in de binnenstad.

Plaats een reactie