Nog geen reacties

Gouden plak op Wereld Muziek Concours

We gingen heen met het motto ‘we goan veur goud’ en we komen thuis met goud. Showband Marum heeft zondag 30 juli op het Wereld Muziek Concours een gouden medaille behaald met een score van 81,33 punten. De band vertelt in haar show ‘WILD!’ het verhaal van de jonge Cheryl Strayed, die na het stranden van haar huwelijk en het overlijden van haar moeder impulsief aan een wandeltocht van 1600 kilometer begint. De tocht is zwaar en Cheryl komt zichzelf behoorlijk tegen. Ze zet door en volbrengt de wandeltocht.
Voorafgaand aan vertrek repeteerde de band van maandag tot donderdag op verschillende locaties in Marum. Donderdag 27 juli werd de repetitieweek afgesloten met een uitzwaairepetitie. Ruim 200 bezoekers, waaronder burgemeester Kosmeijer, bezochten de uitzwaairepetitie en bekeken nog een keer de show ‘WILD!’, voordat de band de volgende ochtend zou gaan vertrekken. De volgende ochtend verzamelden de leden zich vroeg bij Ons Centrum om te vertrekken naar het Limburgse Epen. Hier verbleef de band gedurende het WMC weekend. Na aankomst aan het begin van de middag volgde een goede lunch en daarna een eerste repetitie in Mechelen. ’s Avonds stond er een optreden op het programma in Vaals. Het optreden werd gestart met een korte parade en een muzikale uitvoering van de show voor een paar honderd bezoekers. Zaterdagochtend stond wederom een repetitie op het programma en de middag werd in het Parkstad Limburg Stadion doorgebracht. Voor de leden een belangrijk moment, alvast een indruk opdoen van het stadion en de sfeer proeven. Zaterdagavond werd een concert gegeven op de camping van de groepsaccommodatie waar Showband Marum verbleef.
Zondagochtend was dan eindelijk het moment waar de leden maandenlang naartoe hebben gewerkt. In een vol Parkstad Limburg Stadion liet de band ‘WILD!’ zien aan een enthousiast publiek en een groot Marums supportersvak. De uitvoering werd door de jury beloond met 81,33 punten, wat goed is voor een gouden medaille. Erevoorzitter Ale Klaver: “de leden van Showband Marum hebben een gigantische prestatie neergezet met een geweldig resultaat. Hier kunnen ze trots op zijn en dat ben ik ook op de leden. Ik heb een geweldig weekend gehad!”.

Plaats een reactie