Nog geen reacties

Goed resultaat op Nederlandse Kampioenschappen


Afgelopen zaterdag vond voor de twaalfde keer het ‘Open Dutch Showcorps Championship’ plaats in Assen. Showband Marum heeft in al die jaren nooit verstek laten gaan om de strijd aan te gaan. Het jaar waarin de showband voor het eerst meedoet aan het drumcorps circuit,  is daar zeker geen uitzondering op! Maar ook de jeugdband, SWJK gaf acte de presence.

De dag begon al vroeg. Voordat de strijd werd aangegaan, was er eerst nog een repetitie ingepland om iedereen goed scherp te krijgen. Hoewel de weersvoorspellingen twijfelachtig waren, kwam het zonnetje er al snel door. Na afloop van de repetities waren er hier en daar toch aardig wat lichtelijk rode stukken huid te ontwaren.

Ondertussen was voor SWJK de strijd al begonnen. Zij hadden om half twaalf hun kans om de jury hun beste kunnen te laten zien in de jeugdklasse. Dit jaar brengt SWJK de spiksplinter nieuwe show  ‘Disney’, gebaseerd op muziek uit verschillende Disney films. Er is hard gewerkt om deze show klaar te krijgen voor Assen en het resultaat mocht er zijn! Er werd een prachtige show neergezet die door de jury werd beoordeeld met een score van 81.73 punten. Dit bleek uiteindelijk goed voor een nipte overwinning op Young Percussion Corps Dokkum, die een score van 80.95 wist neer te zetten. SWJK kreeg ook nog eens de aanmoedigingsprijs, een prachtig resultaat!

Al snel kwam dit bericht door op het sportveld in Loon, waar de showband aan het repeteren was. Dit was een geweldige extra kick voor iedereen, die zich vertaalde in nog meer enthousiasme voor de eigen aanstaande showwedstrijd. Na een zeer goede run kon iedereen zich rustig gaan opfrissen en omkleden. Daarna de bus in en richting het stadion. Daar aangekomen konden we nog kort even de concentratie extra opbouwen in een visuele warm-up en bijstemmen. En toen was het alweer onze beurt. De tribune zat lekker vol en was al lekker opgewarmd met onze directe concurrenten in de Corpsstyle klasse – Beatrix uit Hilversum en Con Spirito uit Joure.

De ladyspeakster snapte eerst helemaal niets van de bijzondere start van onze show. In onze show beelden we het voorbereiden op een avondje stappen uit. Iedereen is bezig zijn haar goed te doen, make-up op te doen enzovoort. Dat is even wat anders dan een korps wat strak in een bepaalde beginfiguur gaat staan. Maar de show verliep daarna probleemloos. De energie zat er goed in en de dingen waar de laatste tijd aan zijn gewerkt, kwamen er goed uit. Iedereen kwam met een heel goed gevoel van het veld. Jammer genoeg was het niet genoeg om ook de concurrenten voor te blijven.  Een score van 62.9 plaatste ons nipt als derde achter Con Spirito (63.0 punten) en Beatrix (68.8 punten). Maar het was wel genoeg om door te gaan naar de avond en een kans op revanche!

Het was wel wat stressen om op tijd weer klaar te staan voor het avondprogramma. We waren de laatste in het middagprogramma, maar moesten in het avondprogramma alweer als tweede. Het was even manouvreren om met de bus weg te komen – er moesten een aantal sterke mannen aan te pas komen om een grote steen weg te schuiven – maar toen konden we snel op weg naar De Kandelaar in Assen. Er was voor iedereen Chinees besteld en nadat die op was, was het alweer tijd om op te gaan warmen en ons klaar te maken en bij te stemmen. En na een korte, maar intensieve voorbereiding, was iedereen er klaar voor! Optreden op het Koopmansplein in Assen is altijd een bijzondere ervaring. Het plein is eigenlijk te klein, maar de sfeer is fantastisch en de akoestiek ook. En dit was te merken in het resultaat. De show liep een stuk beter dan die middag en iedereen kwam erg tevreden weer van het veld.

Een paar keer dreigde het te gaan regenen, maar gelukkig bleef het de hele avond droog. Zo kreeg het publiek een prachtige avond voorgeschoteld met de beste korpsen uit heel Nederland. Maar aan het einde moest er natuurlijk toch een winnaar worden aangewezen. Die winnaar werd Beatrix. Showband Marum had de derde plek weten te bemachtigen achter het North Frisian Percussion Corps Dokkum, maar deze keer nipt voor Con Spirito Joure. Een prachtig resultaat na een prachtige dag.

En Assen was pas het begin voor Showband Marum dit jaar. In vorige jaren waren de Nederlandse kampioenschappen in Assen het hoogtepunt van het jaar (behalve in WMC-jaren dan). Maar nu de Showband meedoet aan het drumcorps circuit, is Assen pas de eerste stap in een hele serie wedstrijden. De komende tijd gaan we hard aan de slag met het commentaar van de jury in Assen om de show ‘Enrichment’ verder te verfijnen en te verbeteren. En over twee weken, op 26 juni, gaan we alweer de strijd aan met onder andere Beatrix en Con Spirito tijdens de Drumcorps Nederland competitie in Huizen. Laten we hopen dat de strijd dan net zo spannend wordt als afgelopen zaterdag!

Plaats een reactie