Nog geen reacties

Gezellig en goed bezocht Nieuwjaarsconcert 2015

Zaterdag 3 januari stond voor Showband Marum in het teken van het Nieuwjaarsconcert. Vanaf 11 uur in de ochtend werd er nog gerepeteerd om die middag een aantal nieuwe werken te kunnen laten horen. Na het openingswoord van Roelf Beukema waarin hij terugblikte op het zeer succesvolle jaar 2014, werd het muzikale spits afgebeten door Bigband&Zo onder leiding van Hans Jonker.  Een aantal bekende werken zoals “Birdland”, maar ook minder  bekende werken passeerden de revue. Het publiek genoot zichtbaar en deed enthousiast mee bij het slotnummer “Sweet Caroline”.
Na het succesvolle optreden van Bigband&Zo werd er een groot aantal mensen gehuldigd vanwege een bepaald aantal jaren lidmaatschap of als dank dat ze lid en/of stafflid zijn geweest. Bijzonder was het gegeven dat er dit jaar drie leden waren die maar liefst 50 jaren lid zijn van Showband Marum. Dit waren Jan van Houten, Goke Postmus en Piet van Houten. De laatste twee waren aanwezig en werden uitbundig gehuldigd en ontvingen een erespeld van de KNMO.
 

IMG_1087

 
Na de huldiging was het de beurt aan het Front Ensemble onder leiding van de nieuwe instructeur Johannes Leeverink. Het publiek werd verrast met het concertwerk “Let it Go” uit “Frozen” in een arrangement van Johannes Leeverink, dat zeer enthousiast werd ontvangen. Het Front Ensemble gaat door op de sinds enkele maanden ingeslagen weg die in het teken staat van uitbreiding, vernieuwing en muzikale groei.
De Brass stond als volgende geprogrammeerd en liet onder leiding van Jaap Wils een aantal ensemblewerken horen. Jaap Wils is tevens leider van het scholenproject dat naar verwachting nieuwe blazers voor de showband oplevert.
 

IMG_1102

 
Na een aankondiging door algeheel muzikaal leider Sietse Bandringa liet het slagwerk geleid door Herman Kooistra een cadens horen dat een aantal jaren geleden door de Cavaliers werd gespeeld en al eerder verscheen op één van de CD’s van Showband Marum. Een technisch hoogstandje dat indruk maakte.
Wat ook indruk maakte, was de show “Lost and Found” waarmee de Showband vanaf 2014 de taptoevelden heeft betreden. Showmuziek kon daarom niet ontbreken op dit Nieuwjaarsconcert. Als eerste werd het indrukwekkende “Claire de Lune” van Debussy gespeeld, gevolgd door het slotdeel van de show; “Kings and Queens”.
Showmuziek werd er ook gespeeld door de muzikanten van de jeugdband SWJK. Onder leiding van Frieda Helmholt speelden zij muziek uit hun Show “NL” waarmee ze in 2014 voor de 7e maal op rij Nederlands Kampioen werden op het ODSC. Daarnaast speelden zij het gevoelige “Laat me” en het bekende “This is What it Feels Like”.
De Showband speelde vervolgens een nieuw werk; een medley van 2 bekende nummers van Phil Collins. Dit werd gevolgd door het afsluitende nummer “Happy” van Pharrel Williams. Een toepasselijks afsluiting voor deze geslaagde middag. Na een hapje en drankje keerde iedereen huiswaarts, de kop is eraf voor een nieuw muzikaal topjaar! Voor meer foto’s kunt u terecht op onze Facebookpagina.
 

swjk IMG_1124

 
 
 
 
 
 
 
 

Plaats een reactie