Nog geen reacties

Geslaagde repetitie voor het zwaar koper!

Het was vandaag een erg productieve dag voor het zwaar koper. Terwijl er een uitzonderlijke vrije zaterdag op de agenda stond was er door de leden van het zwaar koper een sectierepetitie georganiseerd.

Na een goede repetitie op vrijdagavond kwamen de euphoniums, contra’s en trombones zaterdag alweer bij elkaar om onder leiding van ‘zwaar koper-veteranen’ Arjan en Jenne een middag hard aan de show te werken.

De middag begon met het doorspelen van de showmuziek. De puntjes moeten qua muzikaliteit nog op de i en dit was dan ook de ideale gelegenheid om hier met eigen sectie goed aan te werken. Alle movements werden doorgespeeld en er werd veel aandacht besteed aan ademhaling, ritmisch lastige momenten en samenspel.

Hierna werd een run gelopen, best lastig met slechts één sectie, maar  iedereen sloeg zich er goed doorheen. Na de run werd er gewerkt aan lichaamshouding, aan-en afzetten van het instrument, starts en stops in de drill, visuals etc. De leden kregen veel individuele aanwijzingen en onduidelijkheden in de show werden aangepakt.

Als afsluiter van de repetitie werd er nog een pittig M&M blok gelopen. De koppen stonden allemaal dezelfde kant op, je kon een blad horen vallen, en in volle concentratie lieten de leden hun net verbeterde punten nog een keer zien. Vooral houding en marching was iets wat de leden graag wilden verbeteren en tijdens het M&M blok kwam het harde werken van de middag goed uit de verf. OKÉ! Wat een vooruitgang!

De middag werd geëvalueerd onder het genot van een welverdiend drankje en hierna was het tijd voor een gezellig BBQ-avondje met z’n allen. Een goede afsluiting van een erg leuke en productieve middag!

De wedstrijden komen nu erg dichtbij! Op zaterdag 12 juni zijn de ‘Open Dutch Showcorps Championships’ en twee weken daarna, op 26 juni, zal Showband Marum in de DCN competitie meedoen op Contest Huizen. Info hierover volgt zeer binnenkort!

Plaats een reactie