Nog geen reacties

Feest in Stadskanaal en stilte in Vries

Optreden in Stadskanaal en Vries; dat was het programma voor Showband Marum afgelopen zaterdag 30 augustus. Om twee uur vertrok de bus richting Stadskanaal waar ter ere van de 60-jarige voetbalvereniging SJS zowel een streetparade als een show zouden worden verzorgd voorafgaand aan de wedstrijd van SJS tegen oud FC-Groningen. Er was veel publiek op het voetbalveld en de show werd goed ontvangen.

Daarna  werd er direct doorgereden naar Vries, waar de plaatselijke Harmonie Vries jaarlijks een taptoe organiseert. Dit jaar was het een bijzondere taptoe; niet alleen bestaat de Harmonie dit jaar 100 jaar, maar het was ook de 25e taptoe. Na  optredens van de Harmonie, Mercurius, Jong Pasveer, Crescendo en de Steelband van GPH met de malletband van Vries, was het de beurt aan Showband Marum. Even leek er een enorme bui te gaan losbasten, maar gelukkig bleef het op een klein buitje na droog.

De show “Lost and Found” ging uitstekend, het publiek was enthousiast en applaudiseerde luid en lang tussen de delen van de show. In het deel waarin Showband Marum de verwoesting van de Tsunami laat zien, kon men op de tribune een speld horen vallen. Het verhaal van de show was overgekomen en had indruk gemaakt. Bezoeker mevrouw Gritter:  “dit was de eerste keer dat ik de show van Showband Marum zag waarin de Tsunami wordt uitgebeeld. Ik had kippenvel toen ik het water hoorde aankomen.”

Tevreden marcheerde de band na de show af, waarna het veld vrij was voor Pasveer. Na een traditionele finale met het Blijf bij mij Heer en het Wilhelmus keerden de leden, staff en bestuur met een vermoeid maar tevreden gevoel huiswaarts.

De komende tijd is Showband Marum vaker te zien in de regio. Op vrijdag 12 september vindt in Marum de Muziek-en Showavond plaats met verschillende Noordelijke korpsen. Dit belooft een mooi evenement te worden.  Komende zaterdag staat echter eerst een optreden tijdens het  Eelder Bloemencorso gepland. Al diverse malen was Showband Marum daar te gast en het is elke keer weer een prachtig optreden met mooie wagens en duizenden mensen langs de kant. De leden hebben er zin in!

10433081_689693384445991_7159570348559531639_n

Plaats een reactie