Nog geen reacties

Een spannende WGI Regional in Almere!

Zaterdag 1 Maart begon de dag al vroeg voor alle groepen van 2Xtreme/Intension. Rond 8 uur werden de Marumers opgepikt in Marum om vervolgens door te reizen naar Almere voor WGI Almere. Eenmaal aangekomen werden direct alle haarspullen en make-upjes uit de tassen gepakt om vervolgens de Cadets en de Juniors klaar te maken voor hun optreden. De Cadets mochten om 11:51 uur als eerst van onze unit hun show “Life like a bear” voor de tweede keer laten zien. De meisjes lachten van oor tot oor en de show kwam dan ook goed over, top dames! Ze hebben dan ook een mooie 5e plek behaald met 64.61 punten.

Niet veel later waren de Juniors aan de beurt, zij mochten om 12:15 uur hun show “Together we are strong” doen. Er is goed getraind door de dames en dat was te zien ook! Delen van de show waren spat gelijk. Met prelims hebben ze een 2e plek weten te behalen met 72.30 punten. Ze wisten al dat ze twee keer de kans hadden om hun show te doen, dit omdat er maar twee deelnemers waren in de junior class. Desalniettemin gingen de dames er met finals weer tegenaan om een nóg betere show neer te zetten. En dit is ze gelukt! Nog een mooie 2e plaats met 72.7 punten. Top!

DSC_4069 DSC_4569

Ook de A-guard had er weer zin in! Zij mochten hun show ‘’Beauty trough the eye of the beholder’’ om 14:03 uur laten zien. Het was nog even spannend of ze wel of niet door zouden gaan naar finals.. maar gelukkig! Ze hebben een prima prelims show neergezet en dat werd beloond met 67.94 punten, een 5e plek. Dit was genoeg om door te gaan naar finals. Na even op de tribune te hebben gezeten moesten ze zich weer klaar maken voor de tweede show. Ook deze ging lekker en binnen de groep waren dan ook veel positieve reacties. De finals show werd beloond met 69.20 punten, nog een 5e plek. Hier waren ze meer dan tevreden mee!

European X was ook weer van de partij. Zij moesten om half 9 aanwezig zijn in Almere, dat betekende voor de Marumers van EX dat ze om 7 uur in de auto mochten stappen voor weer een mooie contest dag. EX hun eerste show was om 10:45 uur te zien. De show was inmiddels helemaal af en werd weer enthousiast ontvangen door het publiek. Hun prelims show was 79.15 punten waard, een mooie 3e plaats.

DSC_5070 DSC_3957

Ook EX mocht een finals show draaien, maar eerst hebben ze nog een aantal uur buiten getraind om de puntjes op de i te zetten. Rond een uur of 6 kregen ze nog de kans om met de WGI juryleden de show door te nemen. ’s Avonds mocht EX hun finals show draaien om 20:35 uur, de tribune zat voller dan bij de prelims show en dit was dan ook een goede reden om nog meer te performen en om nog meer uit hunzelf te halen. Hun finals show was 81.50 punten waard, een nette 5e plaats.

Rond 11 uur zat de contest er al weer op en was het dan ook tijd om naar huis te gaan. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag met hele nette shows, maar er zal nog hard getraind worden tot finals in Eindhoven! Op 15 maart reizen we met de Cadets, Juniors, A-guard van 2Xtreme/Intension, beide vloerploegen én European X naar Drachten. We hopen u dan uiteraard weer  te zien en te horen!

Verslag geschreven door Patricia van der Maar, lid van (2Xtreme/)Intension A. 

Foto’s zijn te vinden op www.facebook.com/ShowbandMarum (LIKE jij ons al?)

Plaats een reactie