Nog geen reacties

Een show om nooit meer te vergeten!De WGI Winterguard Regional in Drachten is er een om niet snel meer te vergeten. En dat is niet alleen om de prachtige derde plek van de Juniors, maar vooral om het hardnekkige virus dat de A-class unit in haar greep nam. Want op de wedstrijddag werden negen van de veertien leden ziek en dat had zo zijn uitwerking op de show en het resultaat. Desondanks mogen de dames wel ontzettend trots zijn op hun prestatie. Op halve kracht werd toch een mooie zevende plaats behaald op de Europese ranglijst.

Die zevende plaats werd behaald in de finale en daar ging een uiteindelijk tot nog zeer spannende voorronde aan vooraf. Zo rond het middaguur druppelden elf van de veertien Sportcentrum De Splitting in Drachten binnen. Drie van de dames waren zo ziek dat ze thuis onder de wol zijn gekropen en dat ze helaas niet mee konden doen. Maar ook bij de aanwezige leden waren er een aantal ziek, zwak en misselijk. Even werd overwogen om de groep terug te trekken uit de competitie. Maar de groep wil toch graag meedoen en ook de organisatie liet weten dat ze het jammer zouden vinden als Intension zich zou terugtrekken.

Na een druk wc-bezoek wordt dan toch begonnen aan de warming-up. Een klein half uurtje later stonden de dames achter het magische winterguardgordijn. De vloerploeg legde de winterguardvloer lekker strak neer en vervolgens is het aan Intension om een finalsplek te bemachtigen. Er volgt een zeer acceptabele show die door de meiden goed is uitgevoerd. Doordat er een aantal gaten in de show zaten, was de impact van een aantal delen in de show wel wat minder. Ook vallen figuraties weg en neemt het effect van de show af. En laat dat nou tijdens de eerdere contesten een sterk punt zijn geweest bij Intension.

Het verminderde effect had invloed op de score. Intension eindigde in de voorronde als negende en dat was genoeg voor de finale. En dat was ook het doel van deze dag, zeker met deze omstandigheden. Na het bekendmaken van de scores was het dan ook zaak om iedereen op de been te houden, zodat er ook ’s avonds in de finale nog een show kon worden neergezet.

Ondertussen arriveerde ook Intension Junior. Zij hadden geen zieken en stonden te popelen om bij hun wedstrijd, gelijk een finale, een goed resultaat neer te zetten. En dat lukte! Na een goede show eindigden de Juniors op een hele mooie derde plaats achter het ongenaakbare The Pride en debutant Advendo Sneek. Voor de jonge meiden was dit een enorme opsteker! Als ze dat kunnen omzetten in nog betere repetities, dan kunnen ze in de komende tijd grote sprongen gaan maken!

Een deel van Intension A heeft de show van de Juniors kunnen kijken. Vanuit de ziekenboeg zochten drie meiden een bed op, thuis of bij oma in de buurt. In de meeste gevallen deed ze dat goed. Toch moet er nog wel een flinke speech aan te pas komen om de groep een beetje op te peppen. Maar daarna is het moraal ook wel zo groot dat de dames een goede prestatie willen neerzetten en stappen te gaan maken in het klassement.

En dat lukt na een prachtige show. De zieken spreken hun laatste krachten aan en geven zes minuten lang alles wat ze in zich hebben. En alleen al daardoor is dit een van de mooiste shows die Intension dit jaar zal lopen. De jury kan natuurlijk geen rekening kan houden met de ziektegolf, maar beloont deze show met een hogere beoordeling dan ’s middags. Intension stijgt twee plaatsjes en eindigt uiteindelijk als zevende op de Europese ranglijst. Gezien de omstandigheden is dat een prachtig resultaat.

En na de wedstrijd? Toen is iedereen lekker snel naar huis gegaan om onder de wol te kruipen en er de eerste tijd niet meer onder weg te komen. Met in het achterhoofd een prachtig applaus van het publiek. En dat is toch waar de dames het voor hebben gedaan. De groep, die dit jaar al zo hecht is, is er alleen maar sterker van geworden. Hopelijk kan Intension over twee weken in Leeuwarden een show op volle kracht worden neergezet. Kaarten zijn nog verkrijgbaar!

Het complete fotoalbum volgt zo spoedig mogelijk.


Independent A-Class Finals
79.6 (0,0) Starriders
77.5 (0,0) The Pride
72.0 (0,0) CMH Menaldum
70.1 (0,0) Dynamix
69.0 (0,0) Xpression
68.6 (0,0) 2Xtreme
67.1 (0,0) Intension
66.7 (0,0) Future Blaze
66.2 (0,0) D-Zire
65.2 (0,0) Impact A
Recap

Junior Class Finals
94.2 (0,0) The Pride Junior
76.0 (0,0) Advendo
72.8 (0,0) Intension
70.9 (0,0) 2Xtreme
70.6 (0,0) Avant Courir
66.2 (0,0) CMH Menaldum
Recap


Plaats een reactie