Nog geen reacties

Een sfeervol laatste showoptreden in Alkmaar

Na een zeer geslaagde Show- en Muziekavond vorige week vrijdag in Marum, stond afgelopen zaterdag het laatste showoptreden van dit seizoen op het programma. En dat is toch altijd wel een extra bijzonder optreden. Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt aan “Lost & Found” en gedurende het seizoen werd toch wel duidelijk dat de tsunami-show een dijk van een product is.

Showband Marum vertrok zaterdag op tijd richting Alkmaar zodat er nog voldoende tijd was om gezellig met elkaar uit eten te gaan. Rond 19.00 uur maakte de band zich klaar voor een korte parade door de binnenstad. Naast Showband Marum waren ook Jong Advendo, Takostu Stiens, METRO Scheveningen en het Kamper Trompetterkorps aanwezig. Het Waagplein was ditmaal niet het decor van de kaasmarkt, maar van de jaarlijkse taptoe. En niet zomaar één: met het verlichte Waaggebouw en de gezelligheid van de omliggende kroegen is dit een absolute top-taptoelocatie!

Om 20.40 uur was het showtime voor Showband Marum. Vanwege ruimtegebrek werd er besloten niet richting de tribune te spelen maar richting de kroegen; de toeschouwers aan deze kant waren dan ook blij verrast toen er recht voor hun neus werd opgesteld. Het begin van de show was sfeervol: het publiek werd meteen gegrepen door de pit met het bekende Morgenstimmung van Grieg en de grote hoeveelheid bellenblaas die prachtig verlicht uit de beginformatie tevoorschijn kwam. Het tsunami-verhaal wordt van meet af aan uitgebeeld door de gehele showband maar ook door verscheidene individuen. Het aangepaste uniform met blauwe sjerp draagt hier prachtig aan bij. Al gauw wordt met het swing-stuk van Buddy Rich duidelijk dat het een dag betreft die begint als alle andere dagen: iedereen krijgt een positief, vrolijk en zorgeloos gevoel van deze muziek.

De overgang naar het lastige stuk van Hans Zimmer, 160 BPM, waarin de plotselinge komst van de allesverwoestende tsunami wordt uitgebeeld, verliep goed. Bijzonder was dat het juist op dat moment begon te regenen: een betere timing bestond niet! Het gedeelte waarin men na al het tsunami-geweld in de chaos op zoek gaat naar verloren dierbaren en waarin gevoelens van onmacht en verbijstering overheersen, was mooi ingetogen. De grote hoeveelheid publiek leek diep onder de indruk van het prachtige arrangement van Debussy’s Clair de Lune. Met de closer, Kings & Queens van 30 Seconds to Mars, werd nog even flink uitgepakt. Geliefden vinden elkaar terug en uiteindelijk wordt er ingetogen, maar ook voorzichtig positief naar de toekomst kijkend, afgerond. Het verhaal kwam ook nu weer goed over en al met al was het een prachtige afsluiter in Alkmaar! Na een korte finale volgde een legendarische busreis terug naar Marum waar we even na 12 uur arriveerden.

Gelukkig was het niet de allerlaatste keer dat Showband Marum met “Lost & Found” ten tonele verschijnt. Er is voor gekozen om nog een tweede seizoen aan “Lost & Found” te gaan werken. Er is inmiddels voldoende input om de show door de nodige aanpassingen naar een hoger level te tillen. Doel van 2015 is dat de tsunami-show niet alleen op vele taptoes maar ook weer op verscheidene wedstrijden te zien zal zijn. Aan de planning voor 2015 wordt hard gewerkt en het belooft een prachtig jaar te worden. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen wij dit uiteraard met jullie delen!

Lijkt het je leuk om komend seizoen onderdeel te zijn van Showband Marum? Kom dan vooral naar de open repetities. Iedere vrijdagavond in oktober is er open repetitie en kunnen geïnteresseerden komen kijken, luisteren en natuurlijk meedoen! Kom tussen 19.30 en 22.30 uur naar Ons Centrum aan de Kruisweg in Marum en ervaar Showband Marum zelf!

Foto’s van Taptoe Alkmaar volgen z.s.m. op onze Facebook-pagina

Plaats een reactie