Nog geen reacties

Een schitterende dag in Bardowick

Voor de laatste keer dit jaar reisde de Showband zondag naar het buitenland voor een straat- en showoptreden in het Duitse Bardowick. Prachtig weer, veel publiek en lekker Duits eten: de dag kon niet meer stuk.

Een buitenlandoptreden betekent wel dat we vroeg moesten vertrekken: om 5 uur vertrok de bus uit Marum. Toen we zo’n vier uur later dik ingepakt de bus uitkwamen in Bardowick kon de korte broek al bijna aan: geen wolkje aan de lucht en een lekker warme zon. Inmiddels was het al de derde keer dat we met de Showband in Bardowick kwamen en de vertrouwde dingen waren ook deze keer aanwezig. Ook nu weer concentreerden alle activiteiten zich rond het (enigszins lager liggende) dorpsplein. Zo waren er de gebruikelijke tenten met braadworsten en de kraampjes met zoetigheid maar vooral de enorme hoeveelheid stalletjes met gewassen: gigantische hoeveelheden fruit, kolen als euphoniums wel zo groot en wortels waar je een honkbal mee zou kunnen wegslaan. Het dorpsfeest in Bardowick is namelijk een oogstfeest waarbij de praalwagens dan ook grotendeels gemaakt zijn met groenten en fruit.

Na ook even bij het roosterende varken te hebben gekeken, dat zoals gebruikelijk rustig boven een vuurtje ronddraaide, begon onze eerste activiteit al: een repetitie met de andere deelnemende korpsen waarbij de finale voor de taptoe werd ingestudeerd. Gelukkig was dat niet heel erg ingewikkeld waardoor we het allemaal vrij snel onder de knie hadden. Nadat we vervolgens tijd hadden gehad voor ons middageten begon het optreden. Daarbij maakten we eerst een rondje door het dorp in de stoet met alle groentewagens. Aansluitend liepen we het plein op voor een presentatie van alle korpsen. Uiteraard speelden we hierbij ook even onze knaller “We Will Rock You” waarbij de ene kant van het plein zowaar meeklapte, best een prestatie bij een rustig Duits publiek. Deze presentatie was daarnaast ook het moment voor speeches van verschillende mensen en de opening van de taptoe.

Nadat we het plein afkwamen en voordat we het showoptreden moesten doen hadden we gelukkig nog even een half uurtje om af te koelen want het was zowaar heet geworden (in september!). Daarna mochten we weer het dorpsplein op voor de show. Deze verliep erg normaal en consistent: iedereen weet inmiddels precies wat te doen en dat is precies wat je wilt zo richting het einde van het seizoen. Ook was het een opluchting dat de schitterende zon inmiddels een klein beetje achter de gebouwen en bomen verdween, want het weer was nog steeds prachtig. Ten slotte verschenen we voor de laatste keer deze dag voor het publiek bij de ingestudeerde finale.

Na afloop was er nog tijd om in Bardowick te eten waarbij de meesten van ons voor een vertrouwde braadworst met patat gingen. Het varken aan het spit was inmiddels helemaal op. Rond kwart over zes vertrokken we weer richting Marum. Daar kwamen we, netjes volgens de planning, om tien uur aan zodat iedereen gelukkig nog even een flinke nacht kon draaien voordat de werk- of schoolweek weer begon. Want moe waren we zeker na zo’n lange dag, maar voldaan ook met al het publiek waar we deze dag meerdere keren voor konden spelen.

Plaats een reactie