Nog geen reacties

Een mooie show in Leerdam


Showband Marum begint op stoom te komen. De afgelopen weken zijn gebruikt om het nieuwe showprogramma ´EnRICHment´ verder te ontwikkelen en te cleanen. Het doel is daarbij niet alleen om het publiek bij Taptoe’s te vermaken, maar ook om bij de verschillende wedstrijden een goede show neer te zetten. Na een korte periode zonder showoptredens stond afgelopen weekend een Taptoe in Leerdam op het programma.

Voorafgaand aan de Taptoe stond eerst nog een repetitie gepland op het korfbalveld van Noordwijk. Tussen 09.30 en 15.00 werkten de leden zich in het zweet. De temperatuur steeg tot bijna tropische waarden, maar dat ging niet ten koste van de effectiviteit van de repetitie. De leden hadden er zin in en dat was terug te zien. Een aantal delen in de show werden snel en doeltreffend aangepast en andere passages kregen een opfrisbeurt. De repetitie werd afgesloten met een prima run, zeker als je beseft dat de show werd gedraaid op het heetst van de dag.

Na de repetitie konden de leden zich nog even snel opfrissen voordat de bus rond 15.30 uur koers zette naar Leerdam. Voor sommigen bleek dat een pijnlijke kwestie. Her en der in de bus doemden verbrande nekken, knieholtes, neuzen en kuiten op. Smeren, smeren, smeren; dat kun je dus nooit genoeg doen. Verder stond de busreis vooral in het teken van herstellen en uitrusten. Na een zware repetitie was dat ook wel nodig om ’s avonds nog een goede show neer te kunnen zetten.

Een gevulde maag kan daar ook zeker bij helpen. En dus wordt vlak voor Leerdam nog even een McDonalds bezocht. Meestal schrikken ze bij de fastfoodketen nogal van een ‘bus’. Waarschijnlijk maakte het legertje Oranjefans, dan net bij een oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal weg kwam, toch iets meer indruk. Raar volkje zijn we toch.

Na een snelle hap restte ons nog tien kilometer tot Leerdam. Daar hadden we een prima omkleedlocatie tot beschikking. En die hadden we ook snel nodig, omdat we als eerste in de Taptoe stonden geprogrammeerd. Gelukkig konden we nog even snel en intensief inpelen. Erg veel tijd hadden we ook niet nodig om de toeters warm te krijgen en de polsjes los te slaan. Leuk was het wel dat verschillende omstanders ons al overlaadden met complimentjes. De ingredienten voor een goede show waren aanwezig!

Kwam die er dan ook? Ja, kunnen we antwoorden. De geleverde repetitie-arbeid van de laatste weken betaalde zich uit in een mooie en gebalanceerde show. Vanaf het begin ‘was het gevoel goed’ en als het programma dan aan de loop komt, dan gebeuren er mooie dingen. Met een lekker gevoel kwamen we dan ook van het veld om daarna voldaan op het terras naast het veld te gaan zitten. Want het was toch wel even wennen om als eerste op het veld te staan en daarna een hele Taptoe te moeten wachten op de finale.

Die finale nam nog even heel wat tijd in beslag. Het aangekondigde vuurwerk en de lasershow hebben we dan ook maar even links laten liggen om toch nog een beetje op tijd in Marum aan te kunnen komen. Snel trok iedereen zijn uniform uit en werd de bus opgezocht voor een gezellige terugreis. Ondanks dat daar alle reden voor was met een succesvolle repetitie en een mooie uitvoering tijdens de Taptoe, verliep dat toch anders.

Want wat eigenlijk de hele dag als een donkere wolk boven ons hing, werd vlak voor middernacht waarheid. Tijdens de terugreis kregen we het vervelende bericht te horen van het overlijden van een geweldig trouwe vrijwilligster. Ondanks dat we wisten dat we afscheid van haar moesten nemen, kwam de mededeling toch keihard aan bij de groep. Misschien was het daarom wel des te mooi om te zien hoe de leden daar mee om gingen en elkaar steunden. Gezelligheid maakte plaats voor een traan en herinneringen en dan besef je met z’n allen dat je onderdeel bent van een geweldige vereniging. En zo kwam er een einde aan een voor ons als showband mooie dag met een voor ons als vereniging verdrietig einde.

Plaats een reactie