Nog geen reacties

Een dagje Frankrijk…

Afgelopen zondag reisde Showband Marum een dagje naar Frankrijk voor een optreden in Vieux Condé, vlak over de grens met België.

De route van de parade in het dorp was zo’n 5 kilometer lang.  Showband Marum, bijzonder origineel aangekondigd als “Freissland Band”, liep voorop in de carnavalsstoet. Langs de route waren niet erg veel toeschouwers zoals we toch wel vaak zien in Frankrijk, maar zoals het de Fransen betaamd; degenen die er stonden hadden wél confetti en spuitbussen…

Bij een optreden in Frankrijk stel je je in op zon en warmte, maar toch kregen we regen. Gedurende het optreden brak de hemel open en vrijwel de hele parade hebben we in de regen staan spelen, wat eigenlijk niet eens heel erg vervelend was gezien het toch redelijk warm was toen we vertrokken. Na zo’n 2 uur waren we bij het eindpunt van de route; het dorpsplein waar stilstaand nog enkele nummers ten gehore werden gebracht. Hierna konden we al gauw weer vertrekken richting Marum, waar we na een gezellige, voorspoedige reis veel vroeger dan verwacht om 23.00 uur alweer aankwamen.

Aanstaande vrijdag 13 juli zullen we optreden tijdens de koopavond in Gorredijk en een week later zal het eerste gedeelte van het seizoen worden afgesloten met een barbecue voor de gehele vereniging. Na een hele korte zomerstop zal Showband Marum dan van 11 t/m 16 augustus optredens verzorgen in het Zuid-Franse Dax.

Plaats een reactie