Nog geen reacties

Een bijzondere Sinterklaasintocht in MarumAfgelopen zaterdagochtend vond de Sinterklaasintocht in Marum plaats, en uiteraard kon Showband Marum niet ontbreken om de Sint en zijn Zwarte Pieten te verwelkomen in eigen dorp. Alle groepen van Showband Marum waren aanwezig bij de intocht. Naast de jeugdgroepen van Intension, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/ Opende (SWJK), en Showband Marum liepen ook de Music Kids mee in de optocht. Spannend, want wat is er mooier voor de jongste telgen van de vereniging dan tijdens de Sinterklaasintocht al mee te mogen lopen met de showband?

Ondanks het slechte weer werd het toch een geslaagde, maar ook bijzondere intocht. Bijzonder omdat de Sint niet op ‘zijn’ Amerigo door de straten van Marum ging maar hij zat in een rijtuig getrokken door ‘Amerikoe’. Amerigo bleek ziek te zijn en daarom was er een sterke koe voor het rijtuig gespannen. Een unieke intocht in Marum dus!!

Showband Marum begeleidde de Sint en zijn vele Zwarte Pieten tijdens een korte rondgang door het dorp en liet hen achter in De Kruisweg waar alle kinderen van Marum langs konden komen om de Sint een handje te geven. Hierna maakten wij rechtsomkeert naar ons ‘nieuwe clubgebouw’ waar de koffie, thee en pepernoten al voor ons klaarstonden! Al met al was het een erg geslaagd Sinterklaasoptreden voor alle groepen van Showband Marum!

In tegenstelling tot eerdere berichten was dit nog niet de laatste Sinterklaasintocht voor Showband Marum. Op zaterdag 27 november zullen we Sinterklaas namelijk weer ontmoeten bij de intocht in Groningen (Vinkhuizen).


 

 

 

Plaats een reactie