Nog geen reacties

De Sinterklaasoptredens

De afgelopen twee zaterdagen heeft Showband Marum de Goedheiligman in Drachten en Marum ingehaald. Op zaterdag 16 november zette Sinterklaas even na 13.00 uur voet aan wal in de haven van Drachten, waarna de stoet vertrok richting het centrum van Drachten. Langs de route was het gezellig druk en velen zongen mee met de bekende sinterklaasliedjes die we met de Showband speelde.
In het centrum was er onder het carillon ruimte voor een stilstand muzikaal optreden, waarbij we afgewisseld werden met een komisch gelegenheidsbandje. Daaromheen lieten vele zwarte pieten hun kunsten zien op diverse atletiekattributen.
Na nog een paar keer door het centrum heen en weer te hebben gelopen stond er een bus klaar om ons terug te brengen naar hun auto’s bij de haven.
Ook in Marum werd Sinterklaas warm onthaald, op 23 november. Voor de Showband was dit het laatste optreden van het seizoen. Vanaf negen uur ’s morgens verzamelden de leden van de guardgroepen, SWJK en de Showband zich in Ons Centrum. Even na half 10 vertrokken we naar café ‘De Vlieger’, aan de andere kant van Marum. Hier wachtten Sinterklaas en zijn pieten op ons. Samen vertrokken we richting het winkelcentrum, dit jaar via een andere route dan anders. Kwam Sinterklaas twee jaar geleden nog op een koe aan en vorig jaar op een boot, dit jaar had hij gekozen om zich voort te laten trekken door een aantal Husky’s. In het centrum stonden vele kinderen en hun ouders te wachten op Sinterklaas. Hij werd verwelkomt door de burgemeester en Hendrica. Nadat er een aantal liedjes gezongen werden vertrok de Sint weer richting de Kruisweg, waar het traditionele Marumse sinterklaasfeest werd gehouden.
Na deze optredens is het seizoen 2013 voor Showband Marum afgelopen. Afgelopen vrijdag stond bij de leden voor het eerst de nieuwe showmuziek op de standers. De komende maanden zullen we hier hard mee aan de slag. Ben je nieuwsgierig en wil je eens komen kijken, we repeteren op vrijdagavond van 19.30 tot 22.30 in ‘Ons Centrum’, aan de Kruisweg te Marum.

Plaats een reactie