Nog geen reacties

De kop is er af!

De kop is er af! Voor de eerste keer hebben we onze nieuwe show ‘Back to Basic’ aan het publiek laten zien. Taptoe Rijssen had de primeur tijdens de viering van Koniginnedag. Rond half 5 vertrokken we met de bus naar Rijssen. Nadat ook de laatste muzikant van zijn middagdutje was ontwaakt, waren we in Assen dan eindelijk compleet. Rijssen, here we come! Rond kwart voor 7 arriveren we op de plek van bestemming. Een prachtig gelegen taptoeveld, wat een sfeer!
Een beetje nerveus ben ik in ieder geval wel. Hoe zal het publiek reageren? Weet ik de show nog wel? Wij staan als laatst op het programma. Dat betekent dat we niet veel mee krijgen van de andere korpsen. Want we moeten omkleden en inspelen. In een rustige straat blazen we in. Een oudere mevrouw begint spontaan te klappen en geniet vanaf haar balkon. Dan concentreren en richting taptoeveld, daar gaan we dan!
We betreden het veld met The Movement, daarna is het tijd voor ‘ Back to Basic’. We nemen het publiek via The Odyssee, Mother Earth, Samba en It’s a gift to be simple mee naar de basis van muziek. We sluiten af met een oer oud instrument; onze eigen stem. Even is het stil en daarna volgt applaus. Volgens mij heeft het publiek in Rijssen genoten. Ik ook! De show ging lekker, uiteraard was het de eerste keer maar het product zit zeker in de grondverf.
Na de finale met het taptoesignaal van Marum trompettist Peter Haaima, vertrekken we huiswaarts. Moe maar zeker voldaan!

Plaats een reactie