Nog geen reacties

DCE: het zit erop!
Het zit erop! De DCE Finals, het EK Show, waar we zo lang naar toe hebben gewerkt is achter de rug… De score van 62.65 punten was uiteindelijk goed voor een 12e plaats in de prelims. Dit was helaas net niet genoeg voor plaatsing in de finals, maar we kijken terug op een prachtige dag!

Ondanks dat we zaterdagochtend al erg vroeg vertrokken had iedereen duidelijk zin in wat de dag zou brengen. De repetities in de finalsweek gingen erg goed, de laatste puntjes waren op de i gezet, muzikaal klonk het super en vol goede moed vertrokken we dan ook richting Kerkrade.

Bij het Parkstad Limburg stadion aangekomen moesten we ons al snel klaarmaken voor de warming-up die we op de parkeerplaats bij het stadion deden. De visual warm-up verliep uitstekend, de focus was er en dat merk je meteen! Ook het inspelen daarna ging goed, toen de brass en percussion bij elkaar kwamen om nog wat showfragmenten door te spelen klonk het al geweldig! Met een goed gevoel vertrokken we dus met z’n allen richting de gate. Hier nog de laatste woorden en peptalks van de staff en toen was het ‘showtime’: een kwartier lang alleen maar ‘EnRICHment’!

De hi-hat swingde de pan uit, de gongdrums dreunden door het stadion, de brass kwam er goed bij en het publiek ging lekker mee; de opener stond als een huis! Hierna volgden Channel One Suite, Clocks, een heerlijke drumbreak en toen voor velen het hoogtepunt uit de show: Sorry. De prachtige saxofoonsolo met de mooie begeleiding, zowel instrumentaal als van de guard, is iedere keer weer genieten. Kippenvel! Na de ballad komt het laatste deel van Channel One Suite. Dat is nog even swingen geblazen voor iedereen, ondanks de vermoeidheid nog even doorbijten en knallen tot het eind! Dit werd dan ook door iedereen gedaan en de closure verliep goed! Met luid applaus vanaf de tribune werd de show beloond, iedere keer weer een kick om in zo’n groot stadion te staan!

Na de show kwamen vrijwel alle leden zeer tevreden het veld af. Natuurlijk zijn er altijd dingetjes die niet goed gaan maar over het algemeen ging de show erg goed. Iedereen heeft alles gegeven en we mogen wel zeggen dat dit echt de allerbeste ‘EnRICHment’ van het seizoen was, en dat was wat we wilden!

Na het optreden was de spanning nog niet voorbij. Het was wachten op de scores! 62.65 punten werd er genoteerd voor onze show, een score om zeer tevreden mee te zijn! Helaas waren de scores van de twee korpsen na ons hoger, en wisten we toen dat we hoogstwaarschijnlijk niet door zouden gaan naar de finals. Uiteindelijk veranderde er vrij weinig in de ranking, Marum eindigde op een 12e plaats in de prelims met maar een klein verschil met de nummers 10 en 11. Nét geen finals dus… Gemengde gevoelens bij alle Marumers; blij met de show en de score, maar erg teleurgesteld dat deze score niet werd bestempeld met een finalsplaats. Dit wetende konden de meeste spullen worden ingepakt en installeerde iedereen zich daarna op de tribune of in het ‘Marum-home’: een grote partytent tussen de bus en vrachtwagen van Marum waar we met elkaar konden zitten en bijkomen.

Uiteindelijk werd het nog een prachtige dag met z’n allen. In het stadion konden we genieten van andere topkorpsen, rond het stadion was genoeg te beleven en bij het ‘Marum-home’ was het gezelligheid ten top. We kijken dus, ondanks dat we tijdens de finals niet nog één keer ‘EnRICHment’ mochten laten zien, terug op een geweldige dag in Kerkrade!! Iedereen bedankt!

De climax van het seizoen is nu geweest en we kunnen nu vooruit gaan blikken op het seizoen dat komen gaat. Er worden nieuwe plannen gemaakt, het nieuwe showprogramma wordt a.s. vrijdag voor de leden gepresenteerd en op 16 oktober wordt de jaarlijkse Open Dag georganiseerd in Ons Centrum te Marum. Meer specifieke info volgt z.s.m. maar iedereen is van harte welkom om die dag een kijkje te nemen bij Showband Marum. Aansluitend aan de Open Dag is er een borrel!

Uitslag Prelims Premier Class:
1. Kidsgrove Scouts – 86.00
2. The Company – 85.70
3. Juliana – 82.70
4. Jubal – 81.70
5. Beatrix – 79.35
6. Black Knights – 77.75
7. Dagenham Crusadors – 72.70
8. Millennium – 70.90
9. Starriders – 69.20
10. Staffordshire Knights – 64.25
11. Poynton Commodores – 63.80
12. Showband Marum – 62.65
13. Besana – 62.60
14. The Devils – 57.00
15. Calypso – 53.65
16. Trinity – 53.30
17. Heartliner – 53.25
18. Con Spirito – 52.80

Klik hier voor de uitslagen van de finals.

Recensie van www.drumcorpseurope.org:
“Aan zelfverzekerdheid ligt het bij Marum niet. Vol bravoure brengen ze hun show en vooral de drumline springt er voor mij uit. Het Kyteman-nummer ‘Sorry’ imponeert. Na Colin Benders, bezorgt ook de saxofoniste van Marum me kippenvel met een schitterende solo”.

Plaats een reactie