Nog geen reacties

DCE 2011: een dag vol muziek, show & zon!

Afgelopen zaterdag stond in het teken van de Drumcorps Europe Championships, het EK voor showkorpsen. Nadat we op donderdag- en vrijdagavond nog twee goede, intensieve repetities hadden gehad, vertrokken we zaterdag om half 5 ’s ochtends slaperig, maar vol goede moed, richting Kerkrade. In Heerenveen werden onze Friese leden nog opgepikt en vanaf daar reed onze chauffeur in één keer door naar het Parkstad Limburg stadion. Rond 8.30 uur kwamen we daar aan en had iedereen voldoende tijd om zich voor te bereiden voordat de warming-up begon. Nog even een hapje eten, omkleden, haar en make-up, instrumenten poetsen en ga zo maar door…


Om 9.00 uur werd begonnen met een relaxte warming-up. De sfeer was goed, het zonnetje scheen, iedereen had er zin in en was erg geconcentreerd bezig. Nadat de secties apart hadden ingespeeld kwamen brass, slagwerk en pit samen om in ensemble nog enkele showfragmenten door te spelen. Knus met z’n allen tussen twee bussen in, toeschouwers erbij en een goede focus; een heerlijke warming-up en iedereen was klaar voor de show! Even over 10.00 uur vertrokken we richting de gate en na enkele peptalks en speeches van de staff was het om 10.18 uur precies SHOWTIME!

Het stadion zat (zoals we wel een beetje hadden verwacht, het was ook nog wel erg vroeg) nog niet erg vol, maar gelukkig waren onze trouwe fans wel aanwezig en werd het programma Moz’Art goed en met veel applaus ontvangen! Muzikaal liep het als een trein en was de balans goed, en ook visueel ging het zoals we wilden! Iedereen gaf alles en kwam dan ook tevreden van het veld af! Dit was de beste Moz’Art die we op dat moment konden neerzetten, fantastisch!

 

Hierna was het duimen geblazen, zou het genoeg zijn voor een plekje in Finals? We wisten dat het erom zou spannen, en al snel werden de punten bekend gemaakt: 56.60. Helaas geen score om erg blij van te worden, maar op dat moment zat er niet meer in. Geen plaats in de Finals die avond dus, er werd even flink gebaald van de score maar ook al snel ging de knop weer om en besloot iedereen er toch nog een leuke dag van te maken.

Nadat iedereen had genoten van een heerlijk stukje vlaai (bedankt Sietze!!), kon iedereen de rest van de dag z’n eigen gang gaan. Het centrum van Kerkrade werd bezocht, iedereen heeft vanaf de tribune kunnen genieten van prachtige shows, ‘in the lot’ was weer van alles te zien en op het plein voor het stadion was het weer bere-gezellig! Het was een fantastische dag in Kerkrade: muziek, show en zon! Wat een fantastisch evenement is DCE toch! Beter kon bijna niet (nouja, een plaatsje in de Finals dan misschien…)!

 

Bij deze willen we The Company en Johan Friso feliciteren met hun Europese titel, en natuurlijk Juliana met hun welverdiende DCN-titel!

De foto’s zijn te bekijken in het fotoalbum, klik hier voor de scores en recaps van de Prelims.

Het allerlaatste showoptreden van het seizoen zit er nu op, en dus ook de allerlaatste keer Moz’Art! Aanstaande vrijdag zal nog één keer de showmuziek van Moz’Art door de huidige groep leden worden gespeeld aan het eind van de Open Repetitie die dan op het programma staat. Meer informatie over de Open Repetitie is hier te vinden!

Plaats een reactie