Nog geen reacties

Dax was fantastisch!

Tienduizenden mensen langs de kant, een kolkende stierenvechtarena, hossende mensenmassa’s, een zee van rood en wit, metershoge golven, een oogverblindend strand, ontzettend veel gezelligheid, prikkelende buitenlandse folkloristische dansgroepen en aangrijpende taferelen. Het houdt maar niet op, we kunnen nog wel een aantal a4-tjes doorgaan.  Showband Marum heeft een fantastische trip naar het Zuid-Franse Dax achter de rug. De band was onderdeel van het vijf dagen durende feest ‘La Feria’, ter ere van het stierenvechten in het stadje.

Dax is een feest voor oog, oor en – iets minder – ook de neus. Natuurlijk, Showband Marum was in de aanloop naar de trip al een beetje voorbereid op wat het zou meemaken. Zo ging Crescendo Opende de band al tweemaal voor en beloofde het een geweldig optreden te worden. Niets was gelogen. La Feria, dat is nog het beste te vergelijken met Koninginnedag, maar dan in het kwadraat. En dat vijf dagen lang.

Maar natuurlijk kwam Showband Marum naar Frankrijk om er op te treden. En dat was een prachtige ervaring met een aantal zeer drukbezochte streetparades en twee geweldige optredens in een met 10.000 bezoekers volgepakte stierenvechtarena. De band kreeg het publiek op de banken met We will rock u en kreeg veel waardering tijdens de streetparades.

Maar Dax staat ook symbool voor gezelligheid en feest. En de leden van de band kregen voldoende gelegenheid om te proeven van het enorme volksfeest. Tienduizenden feestvierders, gestoken in rood en wit (een teken van respect), trekken vijf dagen lang het stadje in. Daar mondt het uit in een ontzettend verdraagzaam, maar bruisend volksfeest. Een ervaring, waarvan u zeker nog wel een impressie op onze site krijgt, die de leden niet snel kunnen vergeten. Oh ja, hadden we al verteld dat de leden ook nog een dagje aan het stand hebben gelegen?

Dax was fantastisch, maar ook vermoeiend. Vandaar dat het wat langer duurt om alle beelden, foto’s en ervaringen te verwerken. Maar blijf deze site bezoeken om ook maar een vleugje mee te krijgen van Showband Marum en het verhaal van Dax!

Plaats een reactie