Nog geen reacties

D.I.N.D.U.A. en Marum slaan komende winter de handen ineen

Dit winterseizoen gaan de winterguardunits van Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en Showband Marum een unieke samenwerking aan.

Zowel 2Xtreme als Intension willen hun leden in het Westerkwartier de kans bieden om met een grote en sterke groep het winterguard avontuur aan te gaan en deel te nemen aan de contesten van Colorguard Nederland (CGN). Om dit te bereiken hebben de besturen van beide verenigingen de stoute schoenen aangetrokken en zijn de krachten van beide verenigingen gebundeld.

Met elkaar hebben zij verkennende gesprekken gevoerd over het aangaan van een eventuele samenwerking en de gezamenlijke conclusie is helder: het voortbestaan van beide winterguardunits moet gewaarborgd blijven. Het idee voor een samenwerking in de winter van 2014 wordt hierbij volledig gesteund. Het is niet voor het eerst dat Showband Marum en Showkorps D.I.N.D.U.A. hun krachten bundelen. In 2005 namen hun  slagwerkgroepen met succes deel aan het wintercircuit onder de naam “Northern Percussion Alliance”.

Het huidige voorstel is voorgelegd aan de leden van beide verenigingen en ook zij zien deze samenwerking als een positieve stap vooruit. Alle showpresentaties zijn inmiddels geweest en de eerste trainingen in de nieuwe samenstelling zijn achter de rug. 

De instructie van de A’s en Junior is in handen van de huidige instructie van 2Xtreme en bij de Cadets is het een combinatie van de instructie van 2Xtreme en Intension. De A’s, Juniors en Cadets zullen in 2014 onder de naam 2Xtreme/Intension tijdens de contesten in Drachten (2x) , Almere, Aalsmeer en Eindhoven te bewonderen zijn.

Beide verenigingen uit het Westerkwartier zien de wintersamenwerking met veel plezier tegemoet!

Plaats een reactie