Nog geen reacties

Cultura Marum afgelast door slecht weer

De organisatie van Cultura Marum heeft vrijdagochtend besloten om de vierde editie van Cultura, dat voor zaterdag gepland stond, af te gelasten. Volgens de organisatie zijn de risico’s te groot omdat het festivalterrein achter het gemeentehuis van Marum in slechte staat is en er slecht weer op komst is. Onder andere het podium en andere voorzieningen kunnen daardoor niet worden opgebouwd. Twee onderdelen van het festival gaan wel door.

“We hebben helaas moeten besluiten het festival af te gelasten”, legt voorzitter van de Stichting Cultura Marum, Piet van Houten, uit. “De weersvoorspellingen voor morgen zijn niet eens zo slecht, maar voor vrijdagmiddag wel. Daardoor is het niet mogelijk om bijvoorbeeld het podium op te bouwen. Bovendien is het festivalterrein erg nat. Bij het plaatsen van voorzieningen voor optredens, workshops en horeca, zouden we het park beschadigen.”

De vierde editie van Cultura Marum stond in het teken van het 200-jarige bestaan van de gemeente Marum. De onthulling van het standbeeld ’t Mantje van Moarum gaat wel door. Ook de historische rondritten in oude ESA-bussen zijn niet weerafhankelijk en gaan vanwege de grote belangstelling ook gewoon door.

De organisatie is druk bezig met het informeren van de tientallen acts, die zouden optreden op het festival. “We hopen dat we dit programma volgend jaar weer kunnen neerzetten”, zegt Van Houten. Op het programma stonden optredens van onder anadere Showband Marum, The Magic Piano’s, een drumbattle, Procussion en Miranda Bolhuis, Set2Groove en een voorstelling van de Heemkundekring.

Plaats een reactie