Nog geen reacties

Carnaval in Mönchengladbach!

Dinsdag 13 februari stond het eerste optreden van het jaar op het programma, de carnavalsparade in Mönchengladbach! Inmiddels is het de derde keer dat we hier naartoe mogen reizen en ons mogen laten zien.
Het vertrek staat gepland om 7:00 uur in Marum en even voor die tijd rijdt de bus van Birwa Tours het terrein van Ons Centrum op. We pakken in en rijden naar Oldekerk om Showkorps D.I.N.D.U.A.  op te halen. Daarna zetten we koers naar Mönchengladbach. Na een vlotte reis komen we daar iets voor twaalf aan en hebben we een uurtje om ons klaar te maken voor vertrek. Met alle bands -een stuk of 30- vertrekken we naar het startpunt van de parade. In de omliggende straten staan vele versierde wagens, trekkers, auto’s en feestgroepen klaar om in te voegen. Deze keer zijn we band 24 en staan we gepland achter trekker 53, we moeten nog even wachten voor we in kunnen voegen. Zo’n anderhalf uur later is het zover en beginnen we aan de optocht. Langs de kanten van de weg staan duizenden verklede mensen en ook in de optocht lopen honderden mensen mee. Het zonnetje schijnt de hele parade en we hebben er zin in! Op de programma stonden ook twee nieuwe straatnummers: ‘Get on your Feet’ en ‘Brooklyn’. Het publiek herkent een aantal van de nummers en klapt en zingt vrolijk mee onderweg.
Na een parade van plm. 2 uur zit het er op en gaan we terug naar de omkleedlocatie. We kleden ons weer om, pakken de bus weer in en gaan weer richting Nederland. Maar nog voor we de grens over gaan staat de eerste stop gepland om een hapje te gaan eten, ook heel belangrijk! ???? Een klein uurtje later stappen we weer in en gaan terug naar Marum en Oldekerk. Al met al kunnen we terugkijken op een heerlijke dag en een mooi eerste optreden van het jaar!
???? | Tomas Tiekstra


Plaats een reactie