Nog geen reacties

Calgary – zondag 7 juli

Zondag 7 juli
(geschreven 8 juli 00:00 uur Canadese tijd, 08:00 Nederlandse tijd)

Wat een dag! We beginnen met het mooiste nieuws, we zijn door naar de finals! Morgen, maandag 8 juli mogen we nog een keer de vloer in het Saddledome betreden om Retrospection te laten zien aan het publiek en de jury.

We beginnen de dag met de WK finale van het voetbal, Nederland – USA. Op de televisie in de centrale hal kunnen we de wedstrijd volgen en dat gaan we ook zeker doen! Ondertussen kan iedereen zijn/haar ontbijt klaarmaken en voorbereiden op de showrepetitie die daarna op het programma staat.
Om 11 uur is de wedstrijd voorbij en lopen we richting de repetitielocatie. Daar gaan we tot 14:00 uur nog een paar dingen doorlopen in de show. Helaas zit het weer wederom niet mee en moeten we tussendoor de pit snel opruimen in de vrachtwagen omdat het begint te regenen.  De repetitie gaat door en iedereen heeft er echt zin in!

De repetitie is afgelopen en we ruimen op. Dan lopen we terug naar de Kananaskis Hall. Van penningmeester Marcel krijgt iedereen een bijdrage om wat te eten te halen. Daarvoor gaan we in de herkansing bij de foodcourt, ook hier op campus. Toen we daar eerder van de week heen zouden bleek zo goed als alles (op twee kraampjes na) al dicht. Vandaag hebben we meer geluk en iedereen haalt wat hij/zij lekker vindt.


We hebben nog ruim een uur de tijd en benutten die om om te kleden, instrumenten te poetsen en ons klaar te maken voor de prelims. Om 17:30 uur worden we opgehaald door de organisatie en rijden we naar het stadion. Daar hebben we ruim de tijd om een warming-up te doen en in te spelen. We doen het rustig aan en iedereen heeft er enorm veel zin in! Dit is het moment waar we al zo lang naartoe werken!


We pakken onze spullen en lopen naar de achterzijde van de Saddledome. Het is bijna showtime! We zetten onze tassen en koffers in de vrachtwagen en gaan naar de ingang. De spanning stijgt, het moment dat het doek open gaat komt steeds dichterbij. Iedereen pakt een moment van focus en dan is het zo ver!

De pit wordt naar binnen gereden en het mengpaneel wordt aangesloten. De bordjes worden verzet, wij kiezen ervoor het veld 5 yard naar achteren te verplaatsen zodat de ook het frontensemble goed zichtbaar is. In no time staat het veld klaar en de band komt op op het bekende ‘Rhythm Madness’. We  maken ons klaar en de speaker stelt de vraag of de jury klaar is. Dat zijn ze en daarop komt de vraag of wij er ook klaar voor zijn. De laatste vlag wordt klaargelegd en dan kan DM Gesiena aftellen. Let’s go!De energie zit er goed in en we zetten een goede show neer. Iedereen komt met een heel goed gevoel van het veld af en wat reageerde het publiek enthousiast! Euphonium-speler Matthijs moet nog even op het veld blijven staan. De speaker haalt er bij ieder korps iemand uit om iets te vragen over het korps en waarom we in Calgary zijn. Matthijs neemt voor ons het woord en maakt er een waar feestje van!

Het is jammer dat de band gescheiden van het veld af geleid wordt. De pit, guard en mensen die de decors meenemen moeten rechtsaf terug naar de achterzijde van de Saddledome, de rest wordt naar boven doorgestuurd. Daar staat drinken voor ze klaar en vanaf daar kunnen de leden door de tribune op om de andere shows te bekijken.

We volgen de aanwijzingen van de organisatie niet helemaal op en de mensen die naar boven zijn geleid gaan terug naar beneden om met elkaar na te genieten van de show. Het gevoel over de show is ontzettend goed! Bij diverse mensen komen de emoties naar boven en dat zijn de mooiste momenten.

Gezamenlijk halen we de koffers weer uit de vrachtwagen en laden we het slagwerk en de pit weer in. We kleden om en gaan terug naar binnen om de andere shows en de retreat te bekijken. Alleen DrumMajor Gesiena en Guard Captains Patricia en Annamee kunnen zich nog niet omkleden, zij moeten voor de uitslagen dadelijk nog een keer het veld op.
Op de hoofdtribune kijken we de laatste show en wachten daarna (ongeduldig) op de uitslagen. Hoe zal het worden? Het wordt tijd om daarachter te komen! De DM’s van alle verenigingen komen het veld op en dan is het moment van de waarheid aangebroken. Met een score van 86,00 punten rond behalen we tijdens de prelims B een derde plaats en in het algehele klassement staan we daarmee op een zesde plaats.

Op de tribune ontmoeten we Wilhelmina, een Marumse die twaalf jaar geleden naar Calgary is verhuisd voor het werk van haar man. Afgelopen vrijdag keken ze via de televisie live naar de Stampede Parade en zagen dat een korps uit Nederland aanwezig was. Via Facebook heeft Wilhelmina eerder vandaag contact met ons opgenomen en zo kwam het tot deze ontmoeting. Vinden wij ontzettend leuk!


Naast Wilhelmina waren er vandaag meer supporters voor ons aanwezig in de Saddledome. Zo ook Jan Broekman en zijn gezin, waar wij afgelopen woensdag te gast waren in Didsbury. Om erbij te kunnen zijn hebben ze meer dan een uur gereden, speciaal voor ons. Fantastisch!

Na de retreat hebben we nog een uurtje op het terrein van de Stampede voordat we met de bus terug worden gebracht naar de Kananaskis Hall. Tijd voor een kop koffie (of een alcoholisch drankje ;)). Een uurtje later gaan we terug naar de slaapaccommodatie en maken ons klaar voor de nacht. Morgen finals!


ps: dit filmpje kregen we vandaag doorgestuurd van gids Keri. Deze supercell was de reden dat we ons optreden ‘on the steps’ van het Saddledome gistermiddag moesten afbreken.

 

Plaats een reactie