1

Calgary – zaterdag 6 juli

Zaterdag 6 juli
Geschreven 7 juli 8:00 uur Canadese tijd, 16:00 uur Nederlandse tijd

De dag start rustig op. Iedereen kan wat langer slapen en zich rustig klaarmaken voor de dag die komen gaat. Vandaag staat een repetitie in de Saddledome op de agenda. Om 11 uur worden we met de inmiddels bekende gele schoolbussen opgehaald en rijden we naar het Stampede Park. We simuleren het hele programma en daarom zijn we in uniform vertrokken vanaf de Kananaskis Hall.


Wanneer we aankomen halen we de slagwerkinstrumenten uit de vrachtwagen en starten het slagwerk, de guard en de brass vast met hun warming-up. De pit gaat door naar de achterzijde van de Saddledome om daar hun materialen uit de vrachtwagen te halen. Na de warming-up hebben we een klein momentje van rust en loopt ook de rest naar de achterzijde van het stadion. Daar staat een cameraploeg van een regionale televisiezender op ons te wachten. Zij lopen een gedeelte van de dag met ons mee om mee te kijken naar onze voorbereidingen.

Dan is het moment daar dat we de Saddledome mogen betreden voor de repetitie. We krijgen van de organisatie 45 minuten de tijd, net als alle andere deelnemers. We zetten de simulatie voort en gaan het veld op alsof we meteen de show aan de jury moeten laten zien. De show is goed, maar er zijn nog zeker verbeterpunten. We hebben nog tijd over en lopen ieder deel afzonderlijk nog een keer door. Op de vloer in de Saddledome zijn de yardlijnen uitgetekend op het veld en daar kunnen we goed gebruik van maken. Bij de doorloop van alle nummers apart zien we al veel verbetering. Dat gaat goed komen morgen!


Voordat we het weten zitten de 45 minuten erop en moeten we de zaal weer verlaten. Het was echt fijn even te mogen repeteren in de wedstrijdzaal ter voorbereiding op onze prelims en hopelijk maandag de finals!

We kleden ons om bij de vrachtwagen en hebben daarna anderhalf uur vrije tijd. Het slagwerk moet nog even wachten met omkleden, zij nemen nog apart een item op samen met de tv-ploeg en de presentatrice. Die besteden we op het Stampede Park om wat rond te kijken en wat te eten. Wat een immens groot park en wat is er veel te zien! Natuurlijk de paarden – waar het feest om draait, maar ook een hele grote kermis en veel merchandise.
Om 16:00 uur verzamelen we bij de vrachtwagen om ons wederom om te kleden en klaar te maken voor een optreden ‘on the steps’. Dat is een optreden op de trappen van het Saddledome. We lopen met instrumenten over de kermis om ons bij de trappen op te stellen. Voorafgaand aan het optreden hadden we al een waarschuwing gekregen over het weer. Precies rond het moment dat we op de trappen zouden moeten staan wordt behoorlijke hagel voorspelt. Uit ervaring konden ze ons inmiddels vertellen dat we ons dan als de donder uit de voeten moeten maken, want dat zijn hagelstenen zo groot als tennisballen.

De lucht is grijs en grauw, maar het regent nog niet. Daarom zetten we door en beginnen we aan het optreden. Helaas krijgen we na een paar minuten het signaal dat we meteen moeten stoppen. Het is ondertussen al behoorlijk hard begonnen met waaien. We moeten ons schrap zetten op de trappen om te blijven staan en diverse materialen waaien weg. Vanuit de organisatie van de Stampede zijn mensen naar de zuidkant van de stad gereden om daar de weerssituatie in de gaten te houden. Mocht het echt noodweer worden, dan start het daar en trekt het dan door richting het terrein van de Stampede.


De hagelstenen als tennisballen komen niet, maar regen wel. Behoorlijk ook. Net voor de grote bui aan trekken we alle instrumenten weer over de kermis heen terug naar de achterkant van het Saddledome. Daar hebben we niet genoeg tijd om ze weer in de vrachtwagen te zetten, maar we kunnen ze gelukkig snel binnen in de Saddledome neerzetten.Daarmee zit sneller dan verwacht het optreden op de steps erop. Jammer, want het was superleuk! Er stond veel publiek te kijken en we balen ervan dat het optreden niet af kunnen maken. We pakken de vrachtwagen in, kleden ons om en gaan in het stadion kijken naar Prelims A. Ofwel: concurrentie kijken!

Rond 20:45 uur zijn de prelims A afgelopen en hebben we nog ruim een uur voordat we in de gele schoolbus weer teruggebracht worden naar de Kananaskis Hall. We maken het niet te laat, morgen is het showday!

Reactie ( 1 )

  1. Reply
    oma van de vijf zegtzegt

    wat geweldig jongens en meiden
    geniet nu maar even van jullie vrije tijd
    tot ziens op vrij dag

Plaats een reactie